Η «μονταζιέρα» του συνδικαλισμού από τους πιο πιστούς μαθητές της Κεραμέως

0

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Λάρισας

Σαν να μην ταλανίζεται αρκετά η ελληνική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα από τα ακριβοπληρωμένα συστημικά ΜΜΕ, δεκανίκια της κυβέρνησης, που σε κάθε ευκαιρία «κόβουν και ράβουν» δηλώσεις, στατιστικά δεδομένα και γεγονότα προκειμένου να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα έχουμε και τους «συνδικαλιστές» των Παρεμβάσεων Λάρισας, που ακολουθούν την ίδια τακτική. Ενώ λοιπόν είχε οργανωθεί από την ΕΛΜΕ Λάρισας εκδήλωση για το νόμο Κεραμέως σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ώστε οι συνάδελφοι να ενημερωθούν για αυτό το σοβαρό ζήτημα, προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις, διακόπτοντας και φωνάζοντας. Στη χυδαία τους τακτική αυτή, έφτασαν να αποκόψουν μία πρόταση της εκπροσώπου της ΟΛΜΕ, να τη διαστρεβλώσουν και να κατασυκοφαντήσουν τη συναδέλφισσα. Απώτερος στόχος τους όμως ήταν να συκοφαντήσουν την ΟΛΜΕ συνολικά, στην οποία συμμετέχουν βεβαίως, και όπως πάντα τις ΣΥΝΕΚ. Για την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πάντα, δεν βρήκαν να πουν κουβέντα.

Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων έκαναν ειρωνικά σχόλια προς την εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ (ακόμα και για την ηλικία της…), διαστρέβλωναν στατιστικά δεδομένα και θέσεις της ΟΛΜΕ και εξαπέλυαν επιθέσεις προς τους πάντες εκτός της κυβέρνησης. Η εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, διατηρώντας αξιοθαύμαστα την ψυχραιμία της, αφού δήλωνε επανειλημμένως ότι είναι σεβαστή κάθε προσωπική και παραταξιακή άποψη και ότι απέναντι σε αυτές τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές πρέπει να είμαστε ενωμένοι, έδινε διευκρινίσεις, πάντα με στοιχεία, για όσα διαστρέβλωναν οι Παρεμβάσεις. Προς το τέλος της εκδήλωσης, πήρε το λόγο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων, ο οποίος αφήνοντας στο απυρόβλητο τη ΝΔ και τους νόμους της, έκανε μία πρωτοφανή επίθεση στην ΟΛΜΕ. Έφτασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι για όλα όσα νομοθετούνται φταίει η ΟΛΜΕ! Για την ΝΔ σιγή ιχθύος… Η εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, διατηρώντας και πάλι την ψυχραιμία της, σχολίασε μόνο, αντίθετα με όσα ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις Λάρισας, ότι κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη και ότι αναμένει τις προτάσεις του συναδέλφου για πιθανές δράσεις της ΟΛΜΕ. Πρόταση όμως δεν υπήρξε.

Σε ερώτηση από συνάδελφο για το αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις και αγώνες, η εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ ανέφερε αρχικά όλα όσα έχει ήδη κάνει η ΟΛΜΕ το τελευταίο διάστημα (προσφυγή στην ΑΠΔΠΧ, προσφυγή στο ΣτΕ, καταγγελίες ETUCE στην κυβέρνηση, απεργίες-αποχές, στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις, συμμαχία με ΔΟΕ και Γονείς κλπ). Διευκρίνισε ότι στην πρώτη μόνο καραντίνα είχαν γίνει 14 κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ με μεγάλη συμμετοχή, αλλά τότε τα κρούσματα ήταν διψήφια σε όλη τη χώρα, ενώ τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα και η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις να γίνονται τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους συναδέλφους τόσο υγειονομικά όσο και από την καταστολή της ΝΔ (συλλήψεις, πρόστιμα κλπ). Τέλος, ανέφερε ότι την αμέσως επόμενη μέρα υπήρχε κινητοποίηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στο ΥΠΑΙΘ και τη μεθεπόμενη στο Υπουργείο Υγείας. Το σχόλιό της, που εντέχνως απομόνωσαν οι «μονταζιέρες» των Παρεμβάσεων από τη συνολική της δήλωση, δεν αφορούσε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς ή εργαζομένους -όπως διευκρίνισε δύο φορές- αλλά στο ότι η ΟΛΜΕ δεν μπορεί να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων από άλλες συλλογικότητες, παρότι με ανακοινώσεις της καταδικάζει την καταστολή από μέρους της κυβέρνησης και εκφράζει την αλληλεγγύη της στα κινήματα.

Όσοι συνάδελφοι παρέστησαν στην εκδήλωση γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς ειπώθηκε. Γνωρίζουν, επίσης, ότι οι Παρεμβάσεις έφεραν στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ Λάρισας συνδικαλιστές τους από άλλα μέρη της χώρας, πράγμα που δεν θα ήταν κατακριτέο, αν όντως η συμμετοχή τους στην εκδήλωση γινόταν για να συμβάλλουν στη συζήτηση για το νόμο για την ΕΕΚ που ψηφίστηκε. Ωστόσο, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στόχος των Παρεμβάσεων ήταν αφενός να κατασυκοφαντήσουν τις ΣΥΝΕΚ και την ΟΛΜΕ, αφήνοντας στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και αφετέρου να αποπροσανατολίσουν για μία ακόμα φορά τον κλάδο από τα εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα που τον αφορούν.

Αντί λοιπόν η συζήτηση να επικεντρωθεί στο νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, την συνολική εκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, με ευθύνη των Παρεμβάσεων κατέληξε σε μία αποπροσανατολιστική συκοφάντηση της Ομοσπονδίας μας. Οι Παρεμβάσεις, που δεν ψήφισαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ τις τελευταίες κινητοποιήσεις στο ΥΠΑΙΘ και το Υπουργείο Υγείας (14/1 και 15/1), όπως και πολλές προηγούμενες δράσεις της Ομοσπονδίας, την κατηγορούν για απραγία!! Αντί να προασπίσουν τα σωματεία και την ενότητα του κλάδου, «αξιοποιούν» μονταζιέρες και οργουελικές τακτικές, απέναντι στις οποίες ο κλάδος έδωσε μάχες, για μικροπαραταξιακούς λόγους.

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com