Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις

0

Οι φωνές για την ανεπάρκεια των ΜΕΘ και την άθλια κατάσταση του ΕΣΥ είναι ακόμα νωπές

Σήμερα στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να απαντήσει σε πραγματικές ερωτήσεις, χωρίς την προστασία που του παρέχει η χρυσοπληρωμένη λίστα Πέτσα. Και οι ερωτήσεις θα είναι δύσκολες.

Στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για την απαράδεκτη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για την πανδημία.

Η κυβέρνηση, αφού πρώτα, διά του Άδ. Γεωργιάδη, έκλεισε το μάτι στην Εκκλησία, ρίχνει τώρα με πλάγιο και ανήθικο τρόπο την ευθύνη στην επιστημονική επιτροπή. Εισαγγελέας έχει παρέμβει και στην Κοζάνη για το γενικό λοκντάουν που επιβλήθηκε προχθές στην περιοχή με αιτιολογία ετεροχρονισμένα κρούσματα.

Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ότι ένα ποσοστό της τάξης του 80% από τους νεκρούς του δεύτερου κύματος πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Με εξίσου ανήθικο τρόπο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έριξε την ευθύνη στους γιατρούς, προκαλώντας οργή στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Αλλά οι φωνές για την ανεπάρκεια των ΜΕΘ και την άθλια κατάσταση του ΕΣΥ είναι ακόμα νωπές. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, που τόσο έχει φροντίσει για τα κέρδη των ιδιωτών της Υγείας, δεν έκανε τίποτα για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας. Και εξακολουθεί να μην κάνει τίποτα εν όψει ενός τρίτου κύματος.

Το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού αποδεικνύεται ανύπαρκτο. Έχουν ανακοινωθεί δύο διαδοχικά σχέδια, ένα από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και ένα από την Επιτροπή, με διαφορετικούς ρυθμούς εμβολιασμού.

Παρ’ όλο που ο κόσμος βομβαρδίζεται εδώ και μήνες με ρεπορτάζ που δείχνουν πώς θα είναι και πώς θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα, ο εμβολιασμός γίνεται στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη λειτουργία τους και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ανθρώπων άνω των 85 ετών που καλούνται να μεταβούν εκεί.

Και ενώ εμβολιαστικά κέντρα δεν λειτουργούν και ο πρωθυπουργός βάζει στόχο 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, δεσμεύεται την ίδια στιγμή για 4 εκατ. εμβόλια και 2 εκατ. εμβολιασμούς έως το τέλος Μαρτίου. Κι αυτό, μάλιστα, όταν ο αρμόδιος γ.γ. του υπουργείου Μ. Θεμιστοκλέους δηλώνει ότι έως τότε η χώρα δεν θα έχει παραλάβει πάνω από 1,5 εκατ. εμβόλια. Κυβέρνηση επιτελικής κοροϊδίας.

Την ίδια στιγμή, η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μιας θηριώδους κρίσης, που θα εκτινάξει την ανεργία και θα προκαλέσει χιλιάδες λουκέτα και την οποία η κυβέρνηση αξιοποιεί ως ευκαιρία για ευρύτατες κατασχέσεις και κατάργηση της προστασίας στην πρώτη κατοικία.

Πάνω σ’ αυτά θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη.

* Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com