Προειδοποιήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς Μητσοτάκη για τα εμβόλια εν όψει της επίσκεψης του π/θ στην Πορτογαλία

0

Σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς και πρωτοβουλίες σε σχέση με το καθεστώς των πατεντών και των διμερών συμφωνιών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λίγο πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πορτογαλία.

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεμονωμένες κινήσεις χωρών, με πρώτες τη Γερμανία και την Κύπρο, να προμηθευτούν περισσότερα εμβόλια. Η Κουμουνδούρου επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση κινείται χωρίς κανένα σχέδιο, ενώ, ενόψει της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, θέτει ερωτήματα σε σχέση με τη στρατηγική της χώρας στο τοπίο που διαμορφώνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Μετά το νέο φιάσκο του κ. Μητσοτάκη με τους 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα που τελικά έγιναν 5.000-8.000 τη μέρα, η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς κανέναν σχεδιασμό. Όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως με αυτούς τους ρυθμούς δεν επιτυγχάνεται η ανοσία ούτε μέχρι το τέλος του 2021.

Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο ούτε για ψέματα. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την προσπάθειά του να προμηθευτεί εμβόλια από το Ισραήλ και η Γερμανία ήδη έχει εξασφαλίσει 30 εκ. περισσότερα εμβόλια.

Τι πρωτοβουλίες θα ακολουθήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης; Θα θέσει στην αυριανή του επίσκεψη στην Πορτογαλία το θέμα για άρση του καθεστώς των πατεντών στον προεδρεύοντα της ΕΕ, Πορτογάλο πρωθυπουργό; Θα υπάρξει σχεδιασμός από την Ελληνική κυβέρνηση για διμερείς συμφωνίες όπου αυτό είναι δυνατόν όπως απαιτεί η κρίσιμη κατάσταση που ζει η χώρα μας; Την απουσία σχεδιασμού της κυβέρνησης την πληρώνει πολύ ακριβά η κοινωνία, έστω και τώρα απαιτείται σχέδιο και δράση».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com