Τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων

0

Η ΑΥΓΗ υπερηφανεύεται ότι συνέβαλε κι αυτή στο να αναδειχθεί το πρόβλημα και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να κάνει πίσω.

Η ΑΥΓΗ κυκλοφόρησε χθες με πρώτο θέμα την απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τα δωρεάν φάρμακα σε 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους μέσα στην πανδημία.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κ. Μητσοτάκης άδειασε τον Βρούτση και έγραψε στο φέισμπουκ ότι με προσωπική του απόφαση η χορήγηση των δωρεάν φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους θα συνεχιστεί.

Όλα καλά λοιπόν.

Η ζημία που πήγε να πάθε η κυβέρνηση διορθώθηκε και η λίστα Πέτσα βρήκε αφορμή να προβάλει την προσωπική ευαισθησία του πρωθυπουργού.

Κανείς όμως δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει, ή έστω να ρωτήσει, γιατί η κυβέρνηση μόλις προ ημερών είχε απορρίψει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για συνέχιση της φαρμακευτικής κάλυψης των χαμηλοσυνταξιούχων, και μάλιστα στα μουλωχτά, χωρίς να πει λέξη.

Είναι προφανές ότι σκόπευαν να αφήσουν τους ανθρώπους χωρίς δωρεάν φάρμακα. Αλλά η κατακραυγή που ξεσηκώθηκε τους ανάγκασε να το μαζέψουν ακριβώς με τον τρόπο που το κάνει αυτή η κυβέρνηση όταν πέφτει σε ξέρα: με «προσωπική εντολή» του Μητσοτάκη.

Η ΑΥΓΗ υπερηφανεύεται ότι συνέβαλε κι αυτή στο να αναδειχθεί το πρόβλημα και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να κάνει πίσω. Το παραδέχτηκαν εμμέσως και τα «πιστόλια» της λίστας Πέτσα, που βγήκαν να πανηγυρίσουν ότι ο Μητσοτάκης έβαλε τέλος στον θόρυβο που επιχείρησε να σηκώσει η εφημερίδα μας.

Διαχείριση κωλοτούμπας ονομάζεται αυτό. Αλλά δεν πειράζει. Η ουσία είναι ότι όταν ο κόσμος φωνάζει, πετυχαίνει νίκες. Κι αυτό είναι θετική είδηση.

* Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com