«Χριστούγεννα με Ποίηση» Ημέρα 2η, Δημήτρης Καρακίτσος

0

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η φύση μοιάζει να κοιμάται. Αλλά οι πόλεις και τα χωριά τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που οι άνθρωποι συναντιούνται μ’ αυτούς που αγαπούν για να γιορτάσουν την ενότητα και την αλληλεγγύη.

Το 2020, ήταν αναγκαίο να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και τις συναντήσεις ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς.

Τα κτήρια πολιτισμού είναι κλειστά για το κοινό και για τους ανθρώπους της τέχνης. Τα μουσεία και τα θέατρα έσβησαν τα φώτα κι έκλεισαν τις κουρτίνες μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες.

Υπάρχει όμως τρόπος να ξυπνήσουμε όλους αυτούς τους χώρους πολιτισμού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Με αυτό το πρόγραμμα, η πρόθεσή μας είναι να ενώσουμε τον πολιτισμό της Λάρισας με τους πολίτες της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, δημιουργώντας βιντεοποιήματα λογοτεχνών που επισκέφτηκαν τη Λάρισα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Το καταφύγιο του Οδυσσέα», αλλά και γνωστών ποιητών της πόλης μας.

Θεωρούμε αυτά τα βίντεο ως μια γιορτή της τέχνης. Ως υπενθύμιση πως η τέχνη και οι καλλιτέχνες παραμένουν ενεργοί. Η ομορφιά της ιστορίας και των χώρων πολιτισμού μας υπάρχει στα ίδια σημεία.

Πολιτισμός είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που τον δημιουργούν και τον μοιράζονται. Ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, αυτή η επικοινωνία δεν σταματά.

Αυτό το μήνυμα στέλνουν τα «Χριστούγεννα με Ποίηση».
https://youtu.be/HNOCSt5kQaA

Ποίηση: Δημήτρης Καρακίτσος

Οργάνωση, Επιμέλεια Κειμένων: Θάνος Γώγος, Marija Dejanovic, Καλλιτεχνικός σχεδιασμός, σκηνοθετική επιμέλεια, αφήγηση: Ηρακλής Τζαφέτας

Κάμερα: Δημήτρης Βάλλας

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων – ΘΡΑΚΑ

Δημήτρης Καρακίτσος

Ο Δημήτρης Καρακίτσος γεννήθηκε στον Βόλο το 1979. Έχει εκδώσει τα βιβλία: “Οι γάτες του ποιητή Δ. Ι. Αντωνίου” (ποίηση, Το Ροδακιό, 2012), “Βένουσμπεργκ” (διηγήματα, Αντίποδες, 2015), “Παλαιστές” (διηγήματα, Ποταμός, 2016), “Ιστορίες του Βαρθολομαίου Ολίβιε” (διηγήματα, Ποταμός, 2017), “Ζαχαρίας Σκριπ” (Ποταμός 2019), “Ιστορίες της Μάντσας (εκδόσεις Θράκα 2020)

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com