Εμβολιάδα: Το μεγάλο κυβερνητικό αφήγημα

0

Ταΐζει τον κόσμο Εμβολιάδα λοιπόν. Χωρίς εμβόλια προς το παρόν, αλλά ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες

Έχοντας περάσει κάτω από τον πήχη σε όλα όσα σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας κι έχοντας πιαστεί με πολλές γίδες στην πλάτη, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να επενδύσει όλη την επικοινωνιακή της στρατηγική στην υπόθεση του εμβολίου.

Έτσι, εδώ και τουλάχιστον ενάμιση μήνα τα κυβερνητικά «μαγειρεία» και η λίστα Πέτσα τροφοδοτούν συστηματικά τον κόσμο με λεπτομέρειες του σχεδίου «Ελευθερία». Η χώρα ζει στον παλμό της Εμβολιάδας, του νέου εθνικού μας στόχου.

Που θα έφερνε τη λύτρωση και θα άνοιγε την εστίαση και τα μπαρ από τις αρχές Γενάρη, όπως δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης.

Στην πραγματικότητα, τα εμβόλια που θα πάρει η χώρα είναι περίπου 10.000. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου περιμένει άλλες 429.000 δόσεις και αθροιστικά μέχρι τέλος Μαρτίου 1.250.000 – αν δεν ανατραπούν τα δεδομένα, όπως ανατράπηκαν αυτά που υποσχόταν ο Κικίλιας.

Μόνο που, για να λειτουργήσει ο εμβολιασμός, πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Πράγμα που σημαίνει 15 εκατομμύρια εμβόλια αν χρειάζονται δύο δόσεις.

Και με τους ρυθμούς αυτούς, ο μαζικός εμβολιασμός δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι. Αν χρειάζεται και επτά μήνες για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, μπαίνουμε στο 2022.

Κι αυτά φυσικά η κυβέρνηση τα ξέρει εδώ και καιρό. Αλλά, για να επιβιώσει, πρέπει να πουλήσει φούμαρα. Ταΐζει τον κόσμο Εμβολιάδα λοιπόν. Χωρίς εμβόλια προς το παρόν, αλλά ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες.

* Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com