Άννα Βαγενά: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυτούμε μόνο στο εμβόλιο»

0

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος αλλά και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουμε να κάνουμε το εμβόλιο κατά του του κορονοϊού, όμως αυτό θα γίνει όταν έρθει η σειρά μας, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου και προφανώς προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που είναι καθημερινά εκτεθειμένοι μέσα στα νοσοκομεία.

Γι’ αυτό μας προκαλεί απορία η ανακοίνωση ότι μαζί με τον πρωθυπουργό θα εμβολιαστεί και η σύζυγός του στις 28 Δεκεμβρίου. Βεβαίως και χρειάζεται οι πολιτικοί ηγέτες να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα για να αναδείξουν τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων ότι δεν υπάρχει ρίσκο. Όμως, η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με ποια ιδιότητα θα είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα εμβολιαστούν; Ανήκει σε ευπαθή ομάδα; Είναι υγειονομικός; Είναι άνω των 65; Διότι μόνο η ιδιότητά της ως σύζυγος του πρωθυπουργού δεν αρκεί. Άλλωστε στη χώρα μας δεν ισχύει ο θεσμός της «πρώτης κυρίας». Αυτά είναι συνήθειες που θυμίζουν άλλες εποχές και βασιλικά καθεστώτα, από τα οποία η Ελλάδα έχει δεινοπαθήσει αρκετά.

Όμως, το σοβαρότερο απ’ όλα είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του εμβολίου ως πανάκεια, χωρίς καμία εξαγγελία για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, ενώ δεδομένου του αριθμού των εμβολίων που θα παραλάβουμε και εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν αναγγελθεί για τους εμβολιασμούς, οι επιστήμονες λένε ότι δεν θα μπορέσουμε να δούμε αποτελέσματα πριν από τον Σεπτέμβριο.

Και εν μέσω όλων αυτών, ήρθε η λίστα αξιολόγησης της διαχείρισης της πανδημίας, που δημοσιεύει κάθε μήνα το πρακτορείο Bloomberg, για να βάλει την πληροφορία στη θέση της και η θέση της Ελλάδας είναι, δυστυχώς, στον «πάτο». Είμαστε δέκατοι ένατοι, στη χειρότερη θέση επιδημιολογικά και σε ποιότητα ζωής ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και στην κορυφή της λίστας με τις χώρες με τα πιο αυστηρά μέτρα lockdown.

Ας μην κάνει, λοιπόν, η κυβέρνηση το ίδιο λάθος που έκανε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, επαναπαυόμενη στη δήθεν επιτυχή διαχείριση αυτής και φέρνοντας με τη γνωστή ανεμελιά του καλοκαιριού τις τραγικές συνέπειες που βιώνουμε τώρα. Όσο για τη σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, «αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας», που λέει και ο λαός μας.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com