Οι άριστοι βουλιάζουν τη χώρα

0

Τα ευρήματα του Bloomberg είναι ενδεικτικά: η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ περίπου 60 χωρών και στην τελευταία της Ευρώπης σε αποτελεσματικότητα

Αν η λίστα Πέτσα αποθεώνει την κυβέρνηση και τον ανέμελο πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας, η αξιολόγηση της χώρας σε διεθνές επίπεδο δείχνει εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Τα ευρήματα του Bloomberg είναι ενδεικτικά: η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ περίπου 60 χωρών και στην τελευταία της Ευρώπης σε αποτελεσματικότητα.

Τα μέτρα που πήρε για τον περιορισμό της πανδημίας ήταν αναποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να είναι αναποτελεσματικό και το λοκντάουν και να υπάρχει υψηλό αναλογικό επίπεδο θανάτων.

Τίποτα το καινούργιο αν σκεφτεί κανείς ότι άφησαν τα λεωφορεία να πήζουν, εγκατέλειψαν τα νοσοκομεία στην τύχη τους, παραχώρησαν τα τεστ σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα να στοιχίζουν έναν σωρό λεφτά, και αρνούνται, ακόμα και τώρα, να επιβάλουν πρωτόκολλα στους εργοστασιακούς χώρους. Γι’ αυτό η αξιολόγηση του Bloomberg εξαφανίστηκε εντελώς από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.

Λίγες ημέρες πριν αντίστοιχες αξιολογήσεις έφερναν τη χώρα τελευταία και στις οικονομικές επιδόσεις: η Ελλάδα είναι πρώτη σε απώλεια εισοδήματος εν μέσω πανδημίας και η πρόβλεψη για την ύφεση είναι από τις χειρότερες στην Ευρωπαϊκή  Ένωση.  

Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι εντελώς ανεπαρκή και αφήνουν απροστάτευτο τον κόσμο της εργασίας και τις μικρές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση στηρίζει οικονομικά και θεσμικά μόνο τους πολιτικούς της φίλους.

Με πολύ απλά λόγια: οι άριστοι βουλιάζουν τη χώρα. Να είμαστε σίγουροι ότι η χώρα θα τους το ανταποδώσει.

* Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com