Χριστούγεννα διαδικτυακά με το Λαογραφικό Μουσείο

0

Καθώς φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας δεν θα πραγματοποιήσει δια ζώσης εκπαιδευτικές δράσεις εθιμικού κύκλου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να το επισκεφτούν διαδικτυακά κατά τη διάρκεια των γιορτών και να βιώσουν τη εμπειρία του μουσείου από το σπίτι.

Με έμπνευση από τις εκθέσεις του και τα αντικείμενα, το ΛΙΜΛ προσφέρει ηλεκτρονικά πέντε νέους εκπαιδευτικούς φακέλους για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές δημοτικού με θέματα:

  1. Παίζω με τις λέξεις και τα εκθέματα 2. Εξερευνώ το σπίτι του παππού και της γιαγιάς 3. Λαρισόμετρο 4. Μαθαίνω για τις θεσσαλικές παραδοσιακές φορεσιές 5. Χρωμοσελίδες.

     

Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές οι μικροί φίλοι καλούνται να βάλουν χρώμα στο μουσείο, να διασχίσουν τον λαβύρινθο για να δουν τις εκθέσεις του, να παίξουν με τις λέξεις, να αποκαλύψουν αντικείμενα και να ανακαλύψουν την πόλη.

Επιπλέον, να μετρήσουν πόσο καλά γνωρίζουν τη Λάρισα και να αποκτήσουν εικόνες και μνήμες μέσα από αυτό.

Οι δραστηριότητες αυτές θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Μουσείου στο http://liml.gr/games ενώ κάποια φύλλα εργασίας θα μπορούν τα παιδιά να τα εκτυπώσουν από το f/b https://www.facebook.com/profile.php?id=100009899255968 όπου θα αναρτώνται.

Παράλληλα, οι μικροί φίλοι μπορούν να προσεγγίσουν την τέχνη και την παράδοση μέσα από δημιουργικά διαδραστικά on line παιχνίδια σε αναφορά με τις συλλογές του μουσείου (http://liml.gr/games), ενώ η μόνιμη έκθεση και οι συλλογές του ΛΙΜΛ θα είναι προσβάσιμες για ένα μοναδικό διαδικτυακό ταξίδι στο http://www.liml.gr/

Τέλος, το υπόλοιπο του Δωδεκαημέρου και μέχρι το Φώτα, η επαφή του ΛΙΜΛ με το κοινό θα συνεχίζεται διαδικτυακά και μέσα από προβολές με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και παρασκευές, λαϊκές αφηγήσεις, ήθη και έθιμα από τη Θεσσαλία, χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές συνταγές, αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και καλαντίσματα με στόχο να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τη θεσσαλική παράδοση και να εμπνευστούν από αυτή. https://www.facebook.com/profile.php?id=100009899255968 http://www.liml.gr/

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com