Απροκάλυπτη πολιτική υστεροβουλία

0

Σαν έτοιμη από καιρό, η κυβέρνηση των άριστων ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα για να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς της φίλους σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε παραθυράκι τής ανοίγει η κατάσταση με την πανδημία για να προωθήσει, στα μουλωχτά, συγκεκριμένα κομμάτια της πολιτικής της.

Η εκχώρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των επιστημόνων στους ιδιοκτήτες των κολεγίων είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα.

Ο Αλ. Τσίπρας, χθες στη Βουλή, ανέφερε και άλλα: την πρόσφατη αποκάλυψη για το ακριβοπληρωμένο παράλληλο μητρώο κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, τη σύμβαση με την Paladir, που εκχωρεί προσωπικά δεδομένα πολιτών, την επιδημία των απευθείας αναθέσεων και τον αποκλεισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τους σχετικούς ελέγχους. Κι αυτά ίσως είναι τα λιγότερα.

Γιατί έχουν διαφανεί ήδη οι προθέσεις της κυβέρνησης να σαρώσει κάθε νομοθετημένη προστασία στην εργασία και να παραχωρήσει σε ιδιώτες το τεράστιο φιλέτο της επικουρικής ασφάλισης.

Την ώρα που διεθνώς συνομολογείται η ανάγκη να δεσμευτούν ηθικά οι κυβερνήσεις ότι δεν θα εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις για να προχωρήσουν μέτρα χωρίς ευρύτερες συναινέσεις και ότι θα περιοριστούν σε πολιτικές στήριξης της δημόσιας Υγείας και της οικονομίας, εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Σαν έτοιμη από καιρό, η κυβέρνηση των άριστων ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα για να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς της φίλους σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Υπάρχει λοιπόν ανοιχτό θέμα δημοκρατίας.

Και η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα αυτό θα βοηθήσει την κοινωνία να καταλάβει την απροκάλυπτη πολιτική υστεροβουλία τής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

* Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com