Ο καλικάντζαρος Πρασίδας κάνει πρεμιέρα διαδικτυακή

0

Το φετινό εορταστικό διαδικτυακό πρόγραμμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων συνεχίζεται στο κανάλι της στο YouTube, μετά το καλό ποδαρικό που έκανε «Η Κορωνοσκουφίτσα», με μια άκρως χριστουγεννιάτικη παράσταση από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα, για μικρούς και μεγάλους που νιώθουν μικροί.

«Η Κάλω, η Μπάμπω και ο καλικάντζαρος» είναι ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, βασισμένο σ’ ένα κλασικό ελληνικό παραμύθι, σε διασκευή για κουκλοθέατρο με μεγάλες κούκλες.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR11ZXFVBiSW1M1IeXARWap9turACM6895FxCG85MM3lAgnRdHrgbTcM4ug&v=cLL4o36DGfc&feature=youtu.be

Υπόθεση

Η Κάλω και η Μπάμπω είναι δυο αδελφές που ζουν μόνες σε ένα χωριό της Θεσσαλίας. Η Κάλω είναι ένα καλοσυνάτο κορίτσι, πρόσχαρο και χαρωπό.

Η αδερφή της η Μπάμπω, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Μέρες Χριστουγέννων και η Κάλω θα αναγκαστεί να πάει νύχτα στον Μύλο του Παππά, για ν’ αλέσει το σιτάρι της.

Ο Μυλωνάς όμως έχει πολλή δουλειά λόγω των ημερών και την αφήνει μόνη … με τον καλικάντζαρο Πρασίδα!

Ο καλικάντζαρος Πρασίδας, ο πιο άσχημος και μπουμπούνας καλικάντζαρος που υπήρξε ποτέ, ψάχνει για νύφη και θα προσπαθήσει να την πάρει μαζί του στον Κάτω κόσμο και να την παντρευτεί. Της κάνει δώρα, της τραγουδάει, αλλά και την τρομάζει.

Θα προλάβει η Κάλω να του ξεφύγει μέχρι να ξημερώσει; Και τι θα γίνει όταν η Μπάμπω ζηλέψει και θελήσει να πάει κι εκείνη στον Μύλο για να συναντήσει τον Πρασίδα με τα δώρα;

Η πρεμιέρα στην οθόνη σας, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, να διώξουμε τον καλικάντζαρο και να αποδείξουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να περάσουμε κι αυτά τα Χριστούγεννα μαζί!

Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο με όρους τηλεοπτικούς, χωρίς διακοπές, χωρίς διάλειμμα, με αγάπη, μεράκι, αλεύρι κι άχνη ζάχαρη. Μπορείτε να τη δείτε και να την ξαναδείτε όσες φορές θέλετε άνευ κόστους.

Κείμενο, κούκλες, ειδικές κατασκευές, μουσική επιμέλεια, ερμηνεία: Φωτεινή Καλούδη

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Καρυδάκη

Κάμερες: Αλέξανδρος Χαρτώνας

Μοντάζ: Δημήτρης Βάλλας

Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με το Musica Videos

#xristougennaMazi

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com