Μητσοτάκης: Κρεσέντο χυδαιότητας σε βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

0

Σε πανικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τα έβαλε με τον Νίκο Φίλη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις

Στο ένα ατόπημα μετά το άλλο υπέπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, καθώς χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος μετά τη σφοδρή επίθεση – με επιχειρήματα – που του είχε εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας, κατέφυγε σε απρέπειες.

Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας τα όσα έλεγε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, πήρε το λόγο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε κίνηση να βγάλει τη μάσκα του και έτσι του είπε: «Γιατί εκνευρίζεστε; Και η μάσκα σας. Είστε υγειονομικά επικίνδυνος».

Ο πρωθυπουργός δεν έμεινε εκεί αλλά λίγα λεπτά αργότερα τα έβαλε με το Νίκο Φίλη, κλιμακώνοντας τις χυδαιότητες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μιλήσει υποτιμητικά προς τον βουλευτή λέγοντας «φορέστε τη μάσκα σας, κύριε Φίλη, είστε και ευπαθής».

Και στις δύο περιπτώσεις προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η αφωνία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος δεν ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει.

Συγνώμη Μητσοτάκη κατόπιν εορτής

Αργότερα, ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη από τον τομεάρχη, Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, σημειώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει. «Αν το εξέλαβες ως προσβολή, συγνώμη», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατόπιν εορτής και χωρίς να πει τίποτα από το βήμα της Βουλής, αν και μιλούσε επί μία ώρα και 15 λεπτά.

«Δεν είναι προσωπικό», δήλωσε από την πλευρά του ο Ν. Φίλης διερωτώμενος ωστόσο «τί ήθος παράγει πολιτικά μια τέτοια δήλωση που αφορά εκατομμύρια πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Ειδικότερα, ο Νίκος Φίλης δήλωσε:

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε «ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω», υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com