ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η λογοκρισία Ακρίτα από τα «Νέα» επιβεβαιώνει τη φίμωση κάθε φωνής που δεν αρέσει στο Μαξίμου

0

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια εφημερίδα με ιστορία ελευθερίας έκφρασης των απόψεων των αρθρογράφων της, να μετατρέπεται σε στρατευμένο μέσο της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλά είναι ένα ακόμη δείγμα για το πως ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής», τονίζει η Κουμουνδούρου

«Η καταγγελία της κας Ακρίτα για λογοκρισία στο άρθρο της από τη διεύθυνση των Νέων είναι ενδεικτική της στόχευσης της εφημερίδας, αλλά αποτελεί και μια πολύ θλιβερή εξέλιξη για το πλουραλισμό και την ελευθερία του τύπου», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και επισημαίνει:

«Η κα Ακρίτα τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσίπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη.

Η δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, επιβεβαιώνει πως μοναδικός στόχος της εφημερίδας είναι η φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται και η εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη.

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια εφημερίδα με ιστορία ελευθερίας έκφρασης των απόψεων των αρθρογράφων της, να μετατρέπεται σε στρατευμένο μέσο της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου.

Αλλά είναι ένα ακόμη δείγμα για το πως ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής».

Νάσος Ηλιόπουλος: Η επίθεση στην πολυφωνία είναι η άλλη όψη της διασποράς fake news

«Η επίθεση στην πολυφωνία αποτελεί την άλλη όψη της διασποράς ψευδών ειδήσεων και συνωμοσιολογίας. Η λογοκρισία του άρθρου της Έλενας Ακρίτας στα σημερινά “Νέα” πλήττει βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης», σημειώνει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και επισημαίνει:

«Η λογοκρισία όμως ενός άρθρου αποτελεί ένδειξη πανικού. Ένδειξη πανικού ενός συστήματος που επιλέγει να αντιγράφει το “Μακελειό”.
Ένα οργανωμένο σύστημα λάσπης και συκοφαντίας φοβάται ακόμα και ένα άρθρο γνώμης.
Έχουν κάθε λόγο να φοβούνται και καμιά εκστρατεία λάσπης δε μπορεί να τους σώσει».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com