ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: «Δύο υπουργοί επί μία ώρα διέψευδαν τους εαυτούς τους για όσα έλεγαν τις προηγούμενες μέρες»

0

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με «ανεμελιά away», επικίνδυνη για δημόσια Υγεία και οικονομία», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής.

Η ανεμελιά της κυβέρνησης οδήγησε στη σημερινή ομολογία της αποτυχίας της, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τα όσα ανακοίνωσαν σήμερα κατα τη συνέντευξη τύπου για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι την 7η Ιανουαρίου οι Στέλιος Πέτσας και Άδωνις Γεωργιάδης. Τονίζει πως δύο υπουργοί επί μία ώρα διέψευδαν τους εαυτούς τους για όσα έλεγαν τις προηγούμενες μέρες. 

Όπως συνεχιζει το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ:

«Με «ανεμελιά» away είναι επικίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία και για την οικονομία.

Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση κάνει τα ίδια εγκληματικά λάθη, δεν εκμεταλλεύεται το χρόνο του lockdown για να προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες οι θυσίες πολιτών, εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ που καταρρέει και η άρνηση για μαζικά τεστ, συνταγογράφηση και αποζημίωσή τους, έχουν ως αποτέλεσμα ένα μήνα μετά οι ειδικοί να μην έχουν την πραγματική εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενώ η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Με αυτό το χάος που δημιούργησε η κυβέρνηση, η αναγκαστική παράταση του lockdown οδηγεί πλέον κυριολεκτικά στον αφανισμό εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να στηρίξει ουσιαστικά με ρευστότητα και όχι με αναστολές εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Και φυσικά να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για εισόδημα έκτακτης ανάγκης και για καταβολή στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, ώστε να το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι και να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com