Παρουσίαση – αναμετάδoση του 5ου φεστιβάλ OpenNights στην Αθήνα

0

Το φεστιβάλ OpenNights διοργανώνεται εδώ και 5 χρόνια από την ομάδα χοροθεάτρου OFFART– Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, ενώ φέτος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, είχε για τρίτη χρονιά, ως βάση του το Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί τζαμί), όμως λόγω των συνθηκών, έφτασε στο κοινό μόνο διαδικτυακά.

Τον Νοέμβριο του 2019 η 4η διοργάνωση του φεστιβάλ με το θέμα ΑΙΔΩΣ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και για 10 ημέρες στην Αθήνα στον πολυχώρο BOOZECOOPERATIVA, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Γι’ αυτό τον λόγο ήταν καλεσμένο και φέτος με το θέμα ΧΡΟΝΟΣ.

Η φετινή διοργάνωση, λόγω της αδυναμίας να γίνει ζωντανά, αναγκάζεται να αρκεστεί σε μια αναμετάδοση των δράσεων της κεντρικής παρουσίασής του στην πόλη μας που έγιναν από 29 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2020, στην ιστοσελίδα του χώρου: http://boozecooperativa.com/

Στην παραπάνω σελίδα, στη σελίδα του φεστιβάλ https://www.opennightsfestival.com/, αλλά και στο κανάλι youtube της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, μπορεί να παρακολουθήσει κανείς το πρόγραμμα του φεστιβάλ έως και το τέλος του 2020.

Το Φεστιβάλ OpenNights είναι ένα διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ με διεθνείς συμμετοχές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Βασίζεται σ’ ένα θέμα διαφορετικό κάθε φορά και μια ομαδική εικαστική έκθεση που διαρκεί όσο και το Φεστιβάλ (10 έως 20 ημέρες). Παράλληλα με την έκθεση και σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, όπως και ανεξάρτητες δομές, το θέμα προσεγγίζεται σε διαφορετικά πεδία:

στη θεωρία (κοινωνιολογία, ψυχανάλυση, ιστορία, αισθητική), στη λογοτεχνία, στις σκηνικές παραστατικές τέχνες, στις εικαστικές σωματικές τέχνες (περφόρμανς ή δράσεις), στις εικαστικές τέχνες και τις εγκαταστάσεις (installations).

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα διαδραστικά έργα και στα έργα με κοινωνικές προεκτάσεις.

Η ομάδα OFFART– Σκηνικές Παρουσίες ιδρύθηκε το 2003, από την χορεύτρια και χορογράφο Ρούλα Καραφέρη.

Από το 2014 η ομάδα έχει ως δημιουργική της βάση τον Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
Το φεστιβάλ
OpenNights είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.
Ένα φεστιβάλ που ενώ εστιάζει στην τέχνη του χορού, είναι παράλληλα το πρώτο διακαλλιτεχνικό αλλά και διεπιστημονικό φεστιβάλ πανελληνίως.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά χαίρει της υποστήριξης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com