Νομοσχέδιο Πέτσα: 24ωρη απεργία στα κανάλια

0

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο Πέτσα που δίνει πλούσια δώρα στους καναλάρχες

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα στις 6 το απόγευμα έως αύριο την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ενάντια στο νομοσχέδιο Πέτσα.

Αύριο αναμένεται επανεκτίμηση της κατάστασης από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων. Η απεργία κηρύσσεται από την ΠΟΣΠΕΡΤ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, καθώς οι διαβουλεύσεις σήμερα το πρωί και χθες τόσο με τον Στέλιο Πέτσα, όσο και με τους εκπροσώπους της ιδιοκτησίας των τηλεοπτικών σταθμών δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αντιδρούν στην απαλοιφή της υποχρέωσης των καναλιών για 400 εργαζόμενους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, ανά κανάλι, όπως προβλέπει ο νόμος Πέτσα για τα ΜΜΕ που αναθεωρεί τον νόμο Παππά, και βρίσκεται σε διαβούλευση.

Ο νόμος Πέτσα προβλέπει την δυνατότητα να προσμετρώνται στους 400ους εργαζόμενοι σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και σε εταιρείες παραγωγής που συνεργάζονται με τα τηλεοπτικά κανάλια. Η απεργία δεν αφορά τα ιδιωτικά ραδιόφωνα.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com