Να λειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται χριστουγεννιάτικα είδη ζητά ο Κόκκαλης

0

Τη λειτουργία και των επιχειρήσεων που εμπορεύονται χριστουγεννιάτικα προϊόντα με δευτερεύοντα ΚΑΔ από την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να μη δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, ζητά ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην αναφορά του, ο Λαρισαίος πολιτικός επικαλείται επιστολή της Ομοσπονδίας εμπορίου και επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται σε εξειδικευμένα εποχικά καταστήματα και σε σούπερ μάρκετ η πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών, από τη μία έρχεται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων, από την άλλη, όμως, συνιστά άνιση μεταχείριση εις βάρος επιχειρήσεων οι οποίες εμπορεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα με δευτερεύοντα ΚΑΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στα σούπερ μάρκετ επιτρέπεται η πώληση των εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών με δευτερεύοντα ΚΑΔ, την ίδια στιγμή αυτό απαγορεύεται για τα μικρά καταστήματα που εμπορεύονται ακριβώς τα ίδια αγαθά με δευτερεύοντα ΚΑΔ (π.χ καταστήματα με διακοσμητικά είδη ή είδη σπιτιού)

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μην υπάρχει άνιση αντιμετώπιση, ούτε και να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού παρακαλούμε να επιτραπεί η λειτουργία όσον καταστημάτων εμπορεύονται χριστουγεννιάτικα είδη με δευτερεύοντα ΚΑΔ και σε ό,τι αφορά μόνο σε αυτά.

Ευελπιστούμε, ότι το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας που έχουν επενδύσει στην αγορά εμπορευμάτων, τα οποία αν δεν πωληθούν κατά την εορταστική περίοδο, θα απαξιωθούν να βρει θετική εκ μέρους σας ανταπόκριση.»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com