Άννα Βαγενά: «Μια λέξη μόνο ταιριάζει: ντροπή!»

0

Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει τροπολογία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την πληρωμή πρόσθετων δεδουλευμένων εφημεριών στους γιατρούς του ΕΣΥ

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας απέρριψαν σήμερα την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα πληρωμής πρόσθετων δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση έληξε την 1/7/2020, με αποτέλεσμα οι πέραν του πλαφόν εφημερίες, που υποχρεωτικά πραγματοποιούνται λόγω της πανδημίας με τεράστια ψυχοσωματική επιβάρυνση των γιατρών, να παραμένουν απλήρωτες για μήνες.

Σύμφωνα με δήλωση του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κ. Ανδρέα Ξανθού, «αντί το υπουργείο Υγείας να αναλάβει την ευθύνη και να αντιμετωπίσει την εκκρεμότητα, αποδεχόμενο την έτοιμη νομοτεχνική ρύθμιση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται πεισματικά να το κάνει χωρίς καμιά αιτιολογία. Την ίδια ώρα, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην εκταμίευση των κονδυλίων για τις εφημερίες του τελευταίου τριμήνου του 2020, με κίνδυνο να έρθουν οι γιορτές και να είναι απλήρωτες και οι τακτικές εφημερίες από τον Οκτώβριο και μετά.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής« ανταποκρίνεται. Και μένει μόνο στις υποκριτικές επευφημίες και στα ανέξοδα «ευχαριστώ». Μόνο που αυτό προκαλεί, προσβάλλει και, κυρίως, πλήττει το ηθικό των γιατρών στην πιο κρίσιμη στιγμή της υγειονομικής μάχης. Μια λέξη μόνο ταιριάζει: ντροπή!».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com