Αλέξης Τσίπρας: Επίσκεψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας

0

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας επισκέφτηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στη δομή με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και θα ενημερωθεί από τη διοίκηση και τους εργαζομένους.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Αντώνης Ρέλλας, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των αναπήρων και συντονιστής του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Παρούσα στην επίσκεψη είναι η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, και επισημαίνει:

«Για την ένταξη των ανάπηρων συμπολιτών μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλόξενες και προσβάσιμες.

Για να άρουμε τους αποκλεισμούς από την υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εργασία.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ανάπηρα άτομα, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειες τους βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε καθεστώς εξαίρεσης. Με οδυνηρές συνέπειες.

Η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.

Όμως μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο.

Η σημερινή μέρα είναι η υπενθύμιση ότι πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com