Δημοσκόπηση Prorata: Κόλαφος για την κυβέρνηση – Απογοήτευση και θυμός για τις επιλογές Μητσοτάκη

0

Αρνητικά βαθμολογούν οι πολίτες όλες τις επιλογές Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας στην έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών

Την απογοήτευση και τον θυμό των πολιτών για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέγραψε η έρευνα της Prorata, Σφυγμός Νοεμβρίου, που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παράλληλα, οι πολίτες βαθμολογούν αρνητικά όλες τις επιλογές της κυβέρνησης στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Από τα μέτρα για το lockdown και τη διαχείριση των νοσοκομείων και των σχολείων, μέχρι τις επιλογές της για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη στάση που κράτησε στην πανδημία η Εκκλησία.

Οι δείκτες που δείχνουν το τέλος ανοχής

Το 55% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα αξιολογούν ως σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.
Να σημειωθεί ότι την περίοδο 19 – 22 Μαρτίου οι σίγουρα θετικές και μάλλον θετικές γνώμες έφταναν το 80% ενώ η κατρακύλα άρχισε από τον Μάϊο και κρατά μέχρι και σήμερα.

Το 65% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ότι ήταν δυνατό για την αποτροπή του δεύτερου lockdown

Το 45% πιστεύει ότι το δεύτερο lockdown θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρό

Το 55% εκτιμά ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα νοσοκομεία σίγουρα και μάλλον αρνητικά

-Το 58% ότι διαχειρίστηκε τη λειτουργία των σχολείων σίγουρα και μάλλον αρνητικά

Το 57% ότι διαχειρίστηκε τη λειτουργία των επιχειρήσεων σίγουρα και μάλλον αρνητικά. Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατό για την προστασία των μικρών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις

-Το 68% εκτιμά ότι το ΕΣΥ δεν είναι προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

-Το 63% δηλώνει ότι σίγουρα ναι και μάλλον ναι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Το 72% θεωρεί ανεύθυνη τη στάση που κράτησε η Εκκλησία στην πανδημία

-Το 56% δηλώνει καθόλου και όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση

Στο ερώτημα πως θα διαχειρίζονταν την πανδημία μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες που ρωτήθηκαν απάντησαν σε ποσοστό 52% μάλλον και σίγουρα χειρότερα, σε ποσοστό 28% μάλλον και σίγουρα καλύτερα και σε ποσοστό 16% το ίδιο με τη Νέα Δημοκρατία.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου και σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να χάνει δυο ποσοστιαίες μονάδες και από το 38% να πέφτει στο 36%.
Σταθερός παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%, το ΚΙΝΑΛ στο 5%. Το ΚΚΕ εμφανίζει μια μικρή κάμψη με 4% σε σχέση με το 4,5% του Ιουνίου, η Ελληνική Λύση παραμένει στο 3% ενώ το ΜέΡΑ25, πάει στο 2,5% από 3% στη μέτρηση του Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com