Το συλλυπητήριο μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για τον χαμό της Εύας Κοταμανίδου

0

Η είδηση του θανάτου της Έυας Κοταμανίδου έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο του πολιτισμού.

Η είδηση του θανάτου της Έυας Κοταμανίδου έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο του πολιτισμού και ιδιαίτερα τον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η είδηση έγινε γνωστή από τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, νωρίτερα. Η σπουδαία ηθοποιός είχε παίξει στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, καθώς και στο θέατρο και την τηλεόραση – Στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989 είχε εκλεγεί βουλευτής Β’ Αθηνών με τον Συνασπισμό. Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σχετικά με την απώλεια της Εύας Κοταμανίδου:

«Η Εύα Κοταμανίδου υπήρξε η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου και του νέου ελληνικού κινηματογράφου, που με τη δωρική παρουσία της συνέβαλε καθοριστικά στην ευόδωση νέων καλλιτεχνικών προτάσεων, που εκτείνονταν από τον Κάρολο Κουν έως τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Σε μια δύσκολη εποχή πρωταγωνίστησε στον εμβληματικό Θίασο του Αγγελόπουλου και ενσάρκωσε με ιδανικό τρόπο το όραμα του μεγάλου σκηνοθέτη.

Ακόμα υπήρξε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανανέωσης της Αριστεράς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com