Κόκκαλης: Δημεύουν και απαξιώνουν τις μικρές ιδιοκτησίες!

0

Για ένα σχέδιο νόμου το οποίο οδηγεί στη δέσμευση και απαξίωση της περιουσίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τον νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αύριο ξεκινάει η συζήτηση του στις επιτροπές.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά από τον υπουργό κ. Χατζηδάκη την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων, προειδοποιώντας πως διαφορετικά «κινδυνεύουν να σηματοδοτήσουν την ύπαρξη μιας νέας γενιάς αυθαιρέτων στην χώρα μας».

Αναλυτικά η αναφορά του κ. Κόκκαλη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος:

«Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της χωροταξίας και πολεοδομικής νομοθεσίας» και περιέχονται διατάξεις που καταργούνε όλες τις παρεκκλίσεις στη δόμηση στα εκτός σχεδίου ακίνητα.

Πρόκειται για ρυθμίσεις δήμευσης και απαξίωσης της περιουσίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, αφού καταργείται η δόμηση στα εκτός σχεδίου ακίνητα με εξαίρεση την έκδοση άδειας εντός διετίας. Ο φοροεισπρακτικός χαρακτήρας είναι ξεκάθαρος, αφού όσοι ιδιοκτήτες διαθέτουν οικονομικές δυνάμεις θα σπεύσουν να εκδώσουν άδεια δόμησης εντός διετίας. Ενώ για τους υπόλοιπους θα δούνε την ραγδαία πτώση στην τιμή των ακινήτων τους. Οι εν λόγω ρυθμίσεις ευνοούν μόνο τους μεγάλους επενδυτές, οι οποίοι θα αγοράσουνε «μισοτιμής» και κατόπιν θα συνενώσουνε νομίμως τα ακίνητα για να είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Οι επαίσχυντες αυτές ρυθμίσεις αφορούνε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ακινήτων.

Η εκτός σχεδίου δόμηση οφείλει και πρέπει να γίνεται με κανόνες, ενώ η κατάργηση της κινδυνεύει να σηματοδοτήσει την ύπαρξη μιας νέας γενιάς αυθαιρέτων στην χώρα μας.

Συνταγματικά οι διατάξεις αυτές συνιστούνε έμμεση, πλην σαφή, δήμευση των εκτός σχεδίου γεωτεμαχίων χωρίς καμία απολύτως αποζημίωση, η οποία απαγορεύεται από το Σύνταγμα μας.

Κύριε Υπουργέ, κε. Χατζηδάκη, επειδή τα συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου (27, 28 και 34) επιχειρούν να απαξιώσουν μαζικά την περιουσία του Ελληνικού λαού οφείλετε να τα αποσύρετε πάραυτα.»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com