Άννα Βαγενά: «Γιατί δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η κατασκευή νέων κλινών ΜΕΘ από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος;»

0

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στις 7/04/20 πραγματοποιήθηκε δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΕΣΥ ύψους 16,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία. Τότε ο πρωθυπουργός δήλωνε πολύ ικανοποιημένος από τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας στη χώρα και μιλούσε για την υποχρέωση της κυβέρνησης να είναι έτοιμη για την επόμενη φάση.

«Αφήσαμε τα δύσκολα πίσω μας» και «θα φτιάξουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας» διατυμπάνιζε λίγο καιρό μετά και «νικήσαμε τον κορονοϊό» και ευχαριστούσε τους «ήρωες με τις μάσκες» και ανακοίνωνε τον στόχο της κυβέρνησής του να φτάσει η Ελλάδα στον μέσο όρο της Ευρώπης στον αριθμό κλινών ΜΕΘ.

Φτάσαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε καν τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δεν ήταν ικανοί να αξιοποιήσουν έγκαιρα. Η κατάσταση είναι τραγική. Το ΕΣΥ καταρρέει, η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ έχει ήδη εξαντληθεί, χάνουμε πάνω από 100 ανθρώπους τη μέρα και βρισκόμαστε στη δέκατη χειρότερη θέση σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, παγκοσμίως.

Χορτάσαμε από υποσχέσεις, επικοινωνιακές φιέστες και υποδείξεις για ατομική ευθύνη. Στα λόγια πρώτοι, στην πράξη τελευταίοι. Οι συνάνθρωποί μας πεθαίνουν και οι πραγματικοί υπαίτιοι, αυτοί που μας κυβερνάν, που επί οκτώ μήνες κωλυσιεργούσαν, ευλογούν τα γένια τους. Στις παρούσες συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, η ανικανότητα και η αλαζονεία τους είναι συνδυασμός «που σκοτώνει».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com