Μάθημα σε καφενείο: Η ΝΔ ρίχνει τώρα την ευθύνη στους γονείς των παιδιών

0

Σε πανικό η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού που αποκάλυψε την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της τηλεκπαίδευσης

Οι αστείες δικαιολογίες της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εικόνες ντροπής με τους μαθητές που κάνουν μάθημα σε ημιυπαίθρια ψησταριά περνάνε σε άλλο επίπεδο.

Έτσι η ΝΔ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στον κοινοτάρχη της Πεύκης, βάζει τώρα στο στόχαστρό της τους γονείς των παιδιών.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα υπό τον μανδύα του «Παρατηρητηρίου Fake News» ισχυρίζεται ότι «οι γονείς αρνήθηκαν να παραλάβουν τεχνολογικό εξοπλισμό (τάμπλετ) που είχε στη διάθεσή του το σχολείο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της προϊσταμένης της σχολικής μονάδας».

Ο πανικός της ΝΔ δικαιολογείται όχι μόνο από την ηχηρή απάντηση του κοινοτάρχη που αποκάλυψε ότι ανήκει στη ΝΔ, καταρρίπτοντας τη λάσπη της Πειραιώς, αλλά και από την ανακοίνωση του δημάρχου Πύργου, ο οποίος κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος έδωσε λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το δήμο Πύργου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής την τοπική κοινότητα Πεύκης, «δίνοντας ουσιαστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε με την τηλεκπαίδευση των παιδιών. Ο κ. Αντωνακόπουλος μοίρασε τα πρώτα 11 τάμπλετ στα παιδιά».

«Πρέπει το υπουργείο άμεσα να χρηματοδοτήσει την αγορά τάμπλετ και να τα δώσει στα παιδιά με τα κριτήρια που ήδη οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν. Εμείς, επικοινωνήσαμε με τα υπουργεία αμέσως. Η δαπάνη σήμερα για τα τάμπλετ που δώσαμε και για αυτά που έπονται επιβαρύνει το δήμο» σημείωσε ο δήμαρχος.

Την Πέμπτη η ΝΔ ισχυρίστηκε ότι ο δήμαρχος Πύργου θα παραδώσει τα λάπτοπ σε συνεργασία με την κυβέρνηση, κάτι που διαψεύστηκε από τον Π. Αντωνακόπουλο.

Η ανακοίνωση από το «Παρατηρητήριο Fake News» της ΝΔ

Fake news με «παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση στο καφενείο»
(πηγές: Α. Τσίπρας, ΜΜΕ, social media)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, τα στελέχη του και το σύστημα που τον στηρίζει κάνουν σημαία τους τα fake news. Εξάλλου συμπληρώνουν ήδη μια δεκαετία που πορεύονται έτσι. Ούτε φυσικά περιμέναμε να ντραπεί να εργαλειοποιήσει παιδιά, όταν εργαλειοποιεί σταθερά ακόμα και νεκρούς, σήμερα μέσω των τραγικών συνεπειών της πανδημίας και κάποτε μέσω του καθημερινού δελτίου αυτοκτονιών που εξέδιδε.

Εχθές λοιπόν έκαναν σημαία μια φωτογραφία 5 παιδιών σε ένα τραπέζι, με ανοιχτά βιβλία και κινητά μπροστά τους, ακουμπισμένα σε ισάριθμες κολοκύθες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε καφενείο της κοινότητας Πεύκης του νομού Ηλείας. Μοιράστηκε αρχικά σε τοπικά ΜΜΕ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του καφενείου και κοινοτάρχη και στη συνέχεια στο σύστημα της Κουμουνδούρου. Η «είδηση» που «χτίστηκε» πάνω στην φωτογραφία και έπαιξε τελικά παντού ήταν ότι «παιδιά εν έτει 2020 κάνουν τηλεκπαίδευση στο καφενείο, μέσα στο κρύο» και «αυτή είναι η κατάντια της Κυβέρνησης», όπως δήλωσε και ο κ. Τσίπρας.

Στην πραγματικότητα:

1. Οι μαθητές της συγκεκριμένης φωτογραφίας ουδέποτε μπήκαν στην τηλεκπαίδευση. Βάσει της επίσημης ενημέρωσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με ημερομηνία 20-11-20, «οι μαθητές της τοπικής κοινότητας Πεύκης, ενώ φέρονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην πραγματικότητα απουσίαζαν από το σχολικό μάθημα της δασκάλας της σχολικής μονάδας και τις δύο ημέρες (18 και 19 Νοεμβρίου)». Σημειωτέον ότι η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης ήταν η 18η Νοεμβρίου.

2. Οι ίδιοι οι γονείς αρνήθηκαν να παραλάβουν τεχνολογικό εξοπλισμό (τάμπλετ) που είχε στη διάθεσή του το σχολείο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της προϊσταμένης της σχολικής μονάδας.

3. Ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου δεν ενημέρωσε ποτέ τον Δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο για ελλείψεις, οι οποίες μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα. Αντί αυτού μοίρασε τη στημένη φωτογραφία στα ΜΜΕ από τα οποία ενημερώθηκε τελικά ο Δήμαρχος χθες και διέθεσε σήμερα τα απαραίτητα λάπτοπ.

4. Δεν ενημερώθηκε ποτέ για ελλείψεις η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου που απέστειλε και σχετικό αίτημα, στο οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση.

5. Επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με Περιφερειάρχη τον κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

6. Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος έχει διαβεβαιώσει επίσημα με ανακοίνωσή του, ότι υπάρχει κανονικά σύνδεση internet μέσω ΟΤΕ στη συγκεκριμένη κοινότητα.

  1. Το Υπουργείο Παιδείας, εκτός του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει εξασφαλίσει για σχολεία όλης της χώρας, έχει επιπλέον δώσει, μέσω των παρόχων, τη δυνατότητα σύνδεσης με τις ψηφιακές τάξεις μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου, χωρίς χρέωση.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com