«Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε lockdown»

0

Από την περασμένη εβδομάδα εκτυλίσσεται η έμπρακτη εφαρμογή της πρωθυπουργικής ρήσης «να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα», τη ζωντανή μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση εξαπέλυσε μια ευρύτατη επιχείρηση καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος της κοινότητας του ΕΜΠ.

Δεκάδες προσαγωγές φοιτητών, βιαιότητες σε βάρος εργαζομένων του ΕΜΠ – διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων – στη Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου πιστοποιούν τι ακριβώς εννοεί ο Πρωθυπουργός όταν διακηρύσσει με πάθος «να τελειώνουμε»…

Ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας των πολιτών, η κοινωνική συνοχή απαιτούν περισσότερο και καλύτερο Κοινωνικό Κράτος. Η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να εμπεδώσει περισσότερο και ισχυρότερο αστυνομικό κράτος.

Σε καιρούς κρίσιμους η Ιστορία διδάσκει πως η Δημοκρατία αποτελεί το μόνο δρόμο και το μόνο βηματισμό που μπορεί να κρατήσει τη κοινωνία όρθια με αξιοπρέπεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό η «κοινοβουλευτική δημοκρατία» εξαντλείται στην αυστηρή εφαρμογή του νόμου με καταστολή, χειροπέδες και συλλήψεις. Με εξαίρεση φυσικά την ανοχή σε νεοναζί δραπέτες και σε αστυνομικό εξοπλισμό «στολισμένο» με φασιστικά σύμβολα…

Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε lockdown. Ο Δημοκρατικός κόσμος, η Αριστερά ξέρουν και μπορούν να κρατήσουν τη Δημοκρατία ζωντανή σε κάθε συνθήκη.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com