Διαδικτυακή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Ανάγκη για πακέτο άμεσης βοήθειας – Κλαδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης

0

Η ανάγκη να διαμορφωθούν πολιτικές ώστε να υπάρξει πακέτο άμεσης βοήθειας για επιχειρήσεις, άνεργους και νοικοκυριά υπογραμμίστηκε στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, η οποία είχε θέμα «Οικονομία και Εργασία: Διέξοδοι και αδιέξοδα την εποχή της πανδημίας».

Τις βασικές θέσεις του κόμματος ανέπτυξαν η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας. Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Βασίλης Ζωγράφος.

Η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου αφού άσκησε κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική για σημαντικές καθυστερήσεις, όπως και για μη αποτελεσματικά μέτρα στήριξης επισήμανε την αναγκαιότητα να δοθεί πακέτο άμεσης βοήθειας για την ενίσχυση της κοινωνίας. Οι κατευθύνσεις αυτού του πακέτου, σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, θα πρέπει να είναι η απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων, η κάλυψη μισθών των εργαζομένων και χρηματική ενίσχυση των νοικοκυριών στη βάση του εγγυημένου εισοδήματος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε ειδική μνεία στην αναγκαιότητα να υπάρξει εξειδικευμένο κλαδικό πρόγραμμα για την στήριξη του χειμαζόμενου κλάδου της εστίασης, ενώ στην κυβέρνηση απέδωσε «στρατηγική επιλογή εκκαθάρισης της αγοράς από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η τομεάρχης Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί την πανδημία ώστε να επιφέρει την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις όπως ότι θα πρέπει να υπάρξει: πλήρης κάλυψη του Δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων, έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ και έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση προς τα νοικοκυριά.

Σε πολλές στιγμές της παρέμβασής της τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού και προοδευτικού μετώπου.

Κριτική στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης όπως ο νέος πτωχευτικός κώδικας άσκησε κατά την παρέμβασή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης. Επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις που να απαντούν στα προβλήματα και έκανε ειδικές αναφορές στους κλάδους της εστίασης και του πρωτογενούς τομέα για τους οποίους ζήτησε να ενισχυθούν άμεσα.

Αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες έκανε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άννα Βαγενά. Επισήμανε ειδικά τα προβλήματα στον χώρο της Τέχνης και μετά από σχετική ερώτηση εντόπισε στον κλάδο των μουσικών για τους οποίους ζήτησε έκτακτη ενίσχυση όπως επίσης στήριξη επιχειρηματιών και εργαζομένων για όλο το φάσμα σε Πολιτισμό, Θεάματα κλπ.

* Ρεπορτάζ του Γιάννη Ανδρεάκη στη larissanet.gr

Δείτε εδώ ξανά ολόκληρη τη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας

https://youtu.be/v7gz4BHwYEM?t=2

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com