Πολυτεχνείο: Η αστυνομία απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων λόγω της 17ης Νοέμβρη

0

Σε lockdown των δημοκρατικών δικαιωμάτων προχωρά η κυβέρνηση. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως για τέσσερις ημέρες θα απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις.

Η ανακοίνωση ήρθε από το αρχηγείο της αστυνομίας που επικαλέστηκε για την εν λόγω πρωτοφανή απόφαση τις «επιτακτικές ανάγκες αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας», ενώ υποστήριξε πως τα μέτρα λαμβάνονται «στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19».

Ωστόσο πρόκειται για φθηνή δικαιολογία, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ποτέ δεν έχουν ισχύ μόνο τέσσερις μέρες.

Όπως ανακοινώθηκε με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,

απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Η απόφαση που δημοσιεύθηκε και σε ΦΕΚ. προβλέπει πως «για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

* διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Η ανακοίνωση ακολουθεί τις προκλητικές δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι «οι διαδηλώσεις γεννάνε αρρώστια». Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη λίγα λεπτά πριν την επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο είχε ανακοινώσει πως «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com