Ο απελπισμένος πρωθυπουργός

0

Αν είχε έναν τίτλο η χθεσινή παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, αυτός θα έπρεπε να είναι «πώς να ξεφορτωθούμε τις ευθύνες για μια κατάσταση που έχει ξεφύγει»

Και η αλήθεια είναι ότι τον υπηρέτησε με τον χειρότερο τρόπο.

Όχι λοιπόν. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει «ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν» για να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας. Το άφησε στην τύχη του και τώρα το δουλεύει με αγωνιώδεις εσωτερικές ανακατατάξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν που μόλις πριν από μερικές ημέρες μιλούσε για πεταμένα λεφτά.

Όχι, η κυβέρνηση δεν άνοιξε τον τουρισμό χωρίς τεστ για να σώσει τον κλάδο. Τον άνοιξε χωρίς τεστ επειδή της το ζήτησαν οι tour operators. Πολύ περισσότεροι θα έρχονταν αν το άνοιγμα ήταν οργανωμένο, ορθολογικό και ασφαλές.

Αλλά δεν υπήρχαν ούτε τεστ, ούτε πρωτόκολλα, ούτε κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις εισόδους της χώρας. Και δεν είναι δικαιολογία ότι το έκαναν για να αποτρέψουν την κατάρρευση του κλάδου, διότι δεν την απέτρεψαν.

Όχι, δεν είναι τα πάρτι της νεολαίας αποκλειστικά υπεύθυνα για την έξαρση της πανδημίας. Γιατί το άνοιγμα των σχολείων με 28 μαθητές ανά τάξη εκτίναξε τα κρούσματα. Και για τον συνωστισμό στα λεωφορεία απλά αδιαφόρησαν.

Απελπισμένος ο Μητσοτάκης, που μετά το πρώτο κύμα παρίστανε τον Μωυσή, τώρα κάνει damage control. Και ζητάει υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση. Ξεχνώντας, προφανώς, πόσο υπεύθυνη αντιπολίτευση ασκούσε ο ίδιος.

* Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com