Το κυβερνητικό αφήγημα καταρρέει

0

Το γεγονός ότι ο Γεωργιάδης έκανε μια τόσο ηχηρή παραδοχή, μία ημέρα πριν τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία, έχει τη σημασία του.

Την ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της για την εξέλιξη της πανδημίας έψαχνες χθες με το ντουφέκι να τη βρεις στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.

Και αυτό γιατί αποδομεί πλήρως όλο το κυβερνητικό αφήγημα, όπως το παρουσίασε ο Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα και όπως το παρουσιάζουν καθημερινά ο Πέτσας και η λίστα του.

Επί της ουσίας, ο Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι το άνοιγμα του τουρισμού ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που εδώ και τόσους μήνες φωνάζει όλη η αντιπολίτευση: ότι ο τουρισμός άνοιξε χωρίς τεστ και χωρίς ουσιαστικά προληπτικά μέτρα.

Το γεγονός ότι ο Γεωργιάδης έκανε μια τόσο ηχηρή παραδοχή, μία ημέρα πριν τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία, έχει τη σημασία του. Προφανώς είχε τους λόγους του να το κάνει, ρισκάροντας τη διαγραφή του ή μια μόνιμη δυσμένεια με επιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν απολύτως αμήχανη -εξ ου και η εξαφάνιση της είδησης-, ενώ ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η αμηχανία που θα έχει σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Ας θυμηθούμε ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε ήδη μια φορά να απαντήσει στον Τσίπρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και η σημερινή ημέρα του Κ. Μητσοτάκη δεν θα είναι εύκολη. Η κατάσταση που επικρατεί δύσκολα καλύπτεται πλέον από την αλαζονεία και τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

* Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com