Κόκκαλης σε Κικίλια: «Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας θωράκισης των νοσοκομείων της Λάρισας, οι δηλώσεις Αγοραστού»

0

Εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας και το κατά πόσο αυτά είναι θωρακισμένα απέναντι στην πανδημία, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επικαλείται μεταξύ άλλων τις δηλώσεις – «βόμβα» του πολιτικά ομογάλακτου με την κυβέρνηση, περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, ο οποίος σε ραδιοφωνικό σταθμό κατηγόρησε για αδράνεια τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Σερέτη και «ομολογεί ευθέως, ότι στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, το ένα εκ των οποίων αποτελεί νοσοκομείο Αναφοράς, δεν έχουν γίνει, ούτε προσλήψεις προσωπικού, ούτε προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, αν και ο ίδιος ενέταξε προμήθειες και προσλήψεις στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους εκατομμυρίων ευρώ».

Αναλυτικότερα, η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Κ. Υπουργέ, μετά τις τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας του covid – 19, ακολούθησε μακρά περίοδος αδικαιολόγητου και επικίνδυνου, όπως αποδεικνύεται, εφησυχασμού. Τον πολύτιμο χρόνο των 4 μηνών, που οι Έλληνες πολίτες με την δική τους υπεύθυνη στάση πειθαρχίας και υπακοής σας «δώρισαν», εσείς, δεν τον αξιοποιήσατε δεόντως και αναλόγως.

Αντί να εκπονήσετε με όρους εθνικής συνεννόησης, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των πολιτών με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την αναπλήρωση ελλείψεων, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, την προμήθεια επαρκούς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, και των θαλάμων αρνητικής πίεσης, την επίταξη ιδιωτικών κλινικών κ.ο.κ, εντούτοις, εσείς ακολουθήσατε την πολιτική της επικοινωνίας. Αυτό ομολογούν οι ίδιοι οι «ημέτεροί σας», διαψεύδοντάς κατηγορηματικά την επικοινωνιακή σας πολιτική.

Ο ίδιος ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε σημερινή του δήλωση, ομολογεί ευθέως, ότι στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, το ένα εκ των οποίων αποτελεί νοσοκομείο Αναφοράς, δεν έχουν γίνει, ούτε προσλήψεις προσωπικού, ούτε προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, αν και ο ίδιος ενέταξε προμήθειες και προσλήψεις στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Αποδίδει ολοκληρωτικά την ευθύνη για την αδράνεια στις διοικήσεις των Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ, δηλαδή στους καθ ύλην αρμόδιους θεσμικούς φορείς, που Εσείς, ως πολιτική ηγεσία επιλέξατε ως υπεύθυνους για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων μας.

Η ασφυκτική κατάσταση, που επικρατεί στο ΕΣΥ της Λάρισας σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη και σε όλη την υγειονομική περιφέρεια, πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα, Πολιτική ηγεσία, Διοικήσεις, Περιφέρεια, ώστε να παράσχετε τις εγγυήσεις, που οφείλετε για την υγεία των πολιτών, με αίσθημα συνολικής ευθύνης και όχι καιροσκοπικού επιμερισμού των ευθυνών, που μόνο σε ανώφελους διχασμούς και εμφυλίους μεταξύ «ημετέρων» οδηγούν.»

Μετά τα προαναφερθέντα, ο κ. Κόκκαλης ερωτά τον κ. Κικίλια τα εξής: «Εάν πράγματι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντάξει έργα εξοπλισμού των νοσοκομείων της Λάρισας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, και προσλήψεων προσωπικού; Ποιοι είναι οι λόγοι μη απορρόφησης αυτών των κονδυλίων; Σε ποια μέτρα προχώρησε το Υπουργείο Υγείας για την θωράκιση των νοσοκομείων της Λάρισας έως σήμερα, σε αριθμό προσλήψεων προσωπικού, δημιουργίας κλινών ΜΕΘ, θαλάμων Αρνητικής πίεσης, και σε ποια άμεσα μέτρα κατατείνει ο σχεδιασμός του Υπουργείου, για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη;»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com