Άννα Βαγενά: «Δύο εκατομμύρια ευρώ ξανά στα μεγάλα κανάλια»

0

Στη νέα άσκοπη ενίσχυση των τηλεοπτικών καναλιών από την κυβέρνηση αναφέρεται με δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Άννα Βαγενά.

«Δύο εκατομμύρια ξαναδίνει η κυβέρνηση στα μεγάλα κανάλια (Mega, Open, ANT1, ΣΚΑΪ, Star και Alpha) εξαιρώντας τα περιφερειακά.

Αναρωτήθηκε κάνεις με αυτά τα δύο εκατομμύρια πόσα κρεβάτια ΜΕΘ θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν; Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δίνει αυτά τα χρήματα στα μεγάλα κανάλια για να προβάλουν ενημερωτικά μηνύματα για τον κορονοϊό, τη στιγμή που είναι βάσει νόμου υποχρέωσή τους να τα προβάλουν δωρεάν.

Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι ο κορονοϊός είναι ένα πρόσχημα για να «λαδώσουν» ξανά τους υμνητές τους, αυτούς που «πνίγουν» κάθε είδηση που μπορεί να είναι αρνητική για την κυβέρνηση και προβάλλουν συνεχώς τις «τεράστιες επιτυχίες» της, όπως αυτή της διαχείρισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τις κυρώσεις προς την Τουρκία να αναβάλλονται συνεχώς, για Δεκέμβρη και βλέπουμε.

Αλήθεια, πήρε κανείς είδηση ότι ακόμα ένας ναός στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε τζαμί; Όχι, στα ψιλά πέρασε και αυτό. Έβαλε κανένα από αυτά τα κανάλια πρώτη είδηση τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Όχι. Είπε κανείς ότι όσες ΜΕΘ ανοίγουν, ανοίγουν χωρίς προσωπικό και μεταφέρεται σε αυτές προσωπικό από άλλους ευαίσθητους τομείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Όχι. Και τόσα και τόσα άλλα. Ας πάρουν, λοιπόν, ακόμα δύο εκατομμύρια για να εξακολουθήσουν αυτόν τον σκανδαλώδη τρόπο «ενημέρωσης».

Πόσο καιρό, όμως, ακόμα θα μπορούν να κοροϊδεύουν και να αποκοιμίζουν τον ελληνικό λαό με τα εξοργιστικά μεροληπτικά υπέρ της κυβέρνησης δελτία ειδήσεών τους; Πότε θα σταματήσει αυτό; Πότε θα καταλάβει ο κόσμος πόσο τον κοροϊδεύουν; Όταν θα αρχίσουν να του παίρνουν οι τράπεζες τα μαγαζιά, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις του; Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, που κινδυνεύει τώρα με χρεωκοπία, χαρίζει εκατομμύρια σε δανεικά και αγύριστα «φίλων» των κυβερνώντων.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, όπως μας ενημερώνει ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, η ίδια η κυβέρνηση έρχεται να αδικήσει τον περιφερειακό και τοπικό τύπο, που είναι βαθιά συνδεδεμένος με τις τοπικές κοινωνίες και που τις εκφράζει καθημερινά. Τον περιφερειακό τύπο, του οποίου η επιβίωση δοκιμάζεται, ειδικά με τον επικείμενο, στο τέλος του χρόνου, τερματισμό της υποχρέωσης των δημόσιων φορέων να δημοσιεύουν στις εφημερίδες πληρωμένες καταχωρήσεις.

Βέβαια, πού να περισσέψουν λεφτά για τον περιφερειακό τύπο. Τα καταβροχθίζει όλα το τέρας της «αμερόληπτης» κατευθυνόμενης κεντρικής δημοσιογραφίας».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com