ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας για την προστασία της κοινωνίας

0

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ανοχή και στήριξη στα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην πρώτη φάση την άνοιξη ακολουθώντας πιστά τις επιστημονικές αναλύσεις και υποδείξεις

Ο αιφνιδιασμός Τσίπρα με την πρόταση μομφής κατά του Χρ. Σταϊκούρα αποτέλεσε μια κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής τακτικής. Μια κίνηση που αφενός αναγκάζει τον σκοπίμως κρυπτόμενο πρωθυπουργό να υπερασπιστεί στη Βουλή τον Πτωχευτικό Κώδικα, που ανοίγει τον δρόμο στους πλειστηριασμούς. Αφετέρου αναγκάζει τα ΜΜΕ να σπάσουν το άτυπο «εμπάργκο» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και την απόκρυψη των συνεπειών του νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα καθιστά σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτε να πέσει κάτω, να υψώσει τους τόνους και να υπερασπιστεί την κοινωνία εντός και εκτός Βουλής. Συνεπώς, μετά το πέρας της συζήτησης για την πρόταση μομφής απόψε, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο παραμένουν σε «θέσεις μάχης» απέναντι στο καταστροφικό, όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο. Βαδίζοντας πλέον σε μια νέα πολιτική περίοδο είναι ξεκάθαρο ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ανοχή και στήριξη στα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην πρώτη φάση την άνοιξη ακολουθώντας πιστά τις επιστημονικές αναλύσεις και υποδείξεις. Θα πράξει το ίδιο και τώρα.

Με βασικό κριτήριο τις υποδείξεις των επιστημόνων – σε αντίθεση με τις πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης – η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί εδώ και καιρό σφοδρή κριτική στις κυβερνητικές παλινωδίες και ολιγωρίες, όπως τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια.

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά, επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο τηλεοπτικό του μήνυμα δεν είπε ούτε λέξη για τις εικόνες των πολιτών να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε λεωφορεία και συρμούς του μετρό.

Αντίθετα οι Άδ. Γεωργιάδης και Στ. Πέτσας δηλώνουν είτε ότι αν αποκτηθούν νέα λεωφορεία θα κοπούν συντάξεις είτε ότι μέσα στα μέσα μεταφοράς δεν κολλάει ο κορωνοϊός, προκαλώντας τις αντιδράσεις των επιδημιολόγων. Σιωπή από τον πρωθυπουργό και για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με ευθύνη της κυβέρνησής του.

Σφοδρή κριτική ασκούν στην Κουμουνδούρου για το ότι ο Κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για την εργασία αφού πρώτα διέλυσε την Επιθεώρηση Εργασίας και τους ελέγχους, στρέφοντας ξανά τα πυρά του προς τους νέους. «Τους αντιμετωπίζει σαν να βρίσκονται μονίμως σε ένα πάρτι, ενώ στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειονότητά τους δουλεύει καθημερινά σκληρά για να εξυπηρετηθεί το κοινωνικό σύνολο. Θέτοντας σε κίνδυνο μάλιστα την υγεία τους όταν στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στα μέσα μεταφοράς», έλεγε χαρακτηριστικά συνομιλητής του Αλ. Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα οξύνει την κριτική του καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να προσβάλλει και να στοχοποιεί τη νεολαία και να πάρει μέτρα έπειτα από έξι μήνες απραξία για: την προστασία στην εργασία, την ασφαλή μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες, την εξασφάλιση αξιοπρεπών υγειονομικών συνθηκών με άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, τη μαζική συνταγογράφηση των τεστ, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες στις ιδιωτικές κλινικές, και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

*Ρεπορτάζ του Σπύρου Ραπανάκη στην έντυπη ΑΥΓΗ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com