Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

0

Για να έρθει στην εξουσία, το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη κολάκεψε έως εκεί που δεν παίρνει άλλο τη μεσαία τάξη.

Της υποσχέθηκε λιγότερους φόρους, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και ανάπτυξη 4%. Τώρα με τον Πτωχευτικό Κώδικα την παραδίδει δεμένη χειροπόδαρα στους πιστωτές της.

Μικροί επιχειρηματίες και δανειολήπτες πρόκειται να χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν με το παραμικρό στραβοπάτημα. Και το στραβοπάτημα έχει γίνει ήδη: το λοκντάουν του περασμένου Μαρτίου προκάλεσε απώλειες 4 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά και άλλα τόσα στις επιχειρήσεις.

Τουρισμός και εστίαση κατέρρευσαν. Και αυτήν ακριβώς τη στιγμή επέλεξαν για να νομοθετήσουν όχι την προστασία των ευάλωτων, αλλά τη fast track λεηλασία περιουσιών και σπιτιών. Συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας, που μέχρι σήμερα ήταν προστατευμένη.

Την ίδια στιγμή άλλες ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών και την ελάφρυνσή τους από τις υποχρεώσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Επιλέγει τη στιγμή να τους πατήσει στον λαιμό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη: οι γόνοι του ξοφλημένου πολιτικού κατεστημένου που μπαινοβγαίνουν στις τράπεζες σαν να είναι το σπίτι τους.

Αλλά τα έχουν υπολογίσει όλα. Η λίστα Πέτσα αποκοιμίζει τη μεσαία τάξη και ο Μητσοτάκης τη σερβίρει στο πιάτο των τραπεζών. Όπως το 2010 τη σέρβιραν στην τρόικα, αφού προηγουμένως χρεοκόπησαν τη χώρα. Είναι θλιβερό. Αλλά έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Απλώς ο κόσμος αργεί να το καταλάβει.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com