Γ. Ραγκούσης: «Να ανακαλέσει ο Χρυσοχοΐδης ή να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης»

0

«Αδειάζει» τον Μ. Χρυσοχοϊδη, που αμφισβήτησε το δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας στα 12 μίλια, ο Π. Πικραμμένος- Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν διανοούμαι ότι μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας στα δώδεκα μίλια, όποτε η χώρα το κρίνει», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταϊκούρα.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση στην τοποθέτηση που έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την οποία χαρακτήρισε εθνικιστικό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη και στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την παρέμβαση του έθεσε προ της ευθύνης του τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η θα ζητήσει συγνώμη ο κ. Χρυσοχοϊδής για αυτή την αθλιότητα που ξεστόμισε, ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει ο ίδιος και η κυβέρνηση στο σύνολο της αυτή τη βαριά ιστορική ευθύνη, χωρίς προηγούμενο ιστορικό ατόπημα απέναντι στα εθνικά δίκαια. Γιατί αν φτάσουμε σε αυτήν την χώρα να ονομάζουμε εθνικισμό την άσκηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας, τότε δεν θα πω ότι πρόκειται για ραγιαδισμό και δουλοπρέπεια αλλά ότι έτσι αυτή η πατρίδα δεν έχει αύριο».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com