Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ναζί επιτέλους στη φυλακή

0

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής η ηγετική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης και πολλά μέλη της – Καταζητείται ο Χρήστος Παππάς

Η δικαιοσύνη μίλησε! Το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές για 39 μέλη της ναζιστικής οργάνωσης που ήδη έχουν πάρει το δρόμο για τη φυλακή. Πίσω από τα σίδερα θα μπει όλη η ηγετική ομάδα, δηλαδή, Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς, Γερμενής, Παναγιώταρος και Ματθαιόπουλος. Για τον Λαγό θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη φυλακή θα οδηγηθεί, επίσης, ο Ρουπακιάς αλλά και πολλά άλλα μέλη της ΧΑ που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε δολοφονίες και άλλες βίαιες επιθέσεις.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ήταν στα χέρια των αστυνομικών Αρχών όλοι οι καταδικασθέντες, πλην του Χρήστου Παππά που καταζητείται και του Γιάννη Λαγού που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Τελευταίος συνελήφθη ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος παρέμενε στο σπίτι του μέχρι περίπου τις 10 το βράδυ.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονταν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Γερμενής, Γιώργος Πατέλης, Γιάννης Καζαντζόγλου, Νίκος Μίχος, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Κούζηλος.

Στη διεύθυνση Μεταγωγών κρατούνται ήδη όσοι ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα την ώρα της ανακοίνωσης, μεταξύ των οποίων και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο οδηγεί στην φυλακή τους καταδικασθέντες ως «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές 13 ετών κάθειρξης και ποινές φυλάκισης 6 έως 8 μηνών και Αρτέμη Ματθαιόπουλο που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη. Για τον ευρωβουλευτή Λαγό δρομολογείται τις επόμενες ημέρες η διαδικασία για την ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να κριθεί το θέμα της άρσης ασυλίας του.

Στη φυλακή επίσης και οι καταδικασθέντες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νικόλαος Κούζηλος με κάθειρξη 7 ετών και Νίκος Μίχος με 5ετή φυλάκιση.

Φυλακή αποφάσισε το δικαστήριο για 13 συγκατηγορουμένους του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια και 14ετή κάθειρξη. Πρόκειται για τους καταδικασμένους σε κάθειρξη 10 ετών Γιώργο Πατέλη (πηρυνάρχης Νίκαιας) και Ιωάννη Καζαντζόγλου. Τους καταδικασμένους σε κάθειρξη 9 ετών Ιωάννη Άγγο, Ελπιδοφόρο Καλαρύτη, Ιωάννη Κομιάνο, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γεώργιο Σταμπέλο, Αθανάσιο Τσόρβα, Νικόλαο Τσόρβα και Λέοντα Τσαλίκη. Τους καταδικασμένους σε 7ετή κάθειρξη Αριστοτέλη Χρυσαφίτη και Αναστάσιο Αναδιώτη

Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι:

Οι δράστες -με τελεσίδικες καταδίκες- της δολοφονίας του εργάτη από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμάν, Διονύσιος Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος που καταδικάστηκαν σε 6ετή κάθειρξη.

Οι δράστες -με τελεσίδικες καταδίκες- της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Αντίπνοια που καταδικάστηκαν τώρα σε 6ετή κάθειρξη, Βασίλειος Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος

Ο δράστης επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο Θωμάς Μπαρέκας που τώρα καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη και 2μηνών φυλάκισης.

Η αστυνομικός Βενετία Πόπορη με καταδίκη 7ετούς κάθειρξης.

Ο θεωρούμενος ως στρατολόγος του Γιώργου Ρουπακιά Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών).

Ο δράστης -με καταδίκη- της φωτιάς στο μπαρ “Κουαντρό”, ιδιοκτησίας πολίτη Καμερούν, Νίκος Παπαβασιλείου που καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη.

Και τέλος ο Γεώργιος Τσακανίκας που κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα και καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη

Από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής με όρους (20.000 απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) παραμένουν οι: οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης.

Τέλος εκτός φυλακής είναι και οι: Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος,  Αναστάσιος Χίλιος, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης, Θεόδωρος Στέφας και  Θεώνη Σκαρπέλη.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com