«Ένα ψηλό κορίτσι» στο Χατζηγιάννειο

0

Συνεχίζονται οι προβολές στο Χατζηγιάννειο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας την Τρίτη 27 και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 20:00 με την ταινία «Ένα ψηλό κορίτσι».

Η προβολή της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου στις 21:00 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της αργίας της εθνικής επετείου.

Υπόθεση

Λένινγκραντ, 1945. O Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος αποτελεί παρελθόν, αλλά η ατμόσφαιρα στην πόλη δεν έχει τίποτα το χαρμόσυνο ή αισιόδοξο.

Η εξοντωτική πολιορκία που είχε προηγηθεί άφησε πίσω της συντρίμμια, εκατόμβες πτωμάτων και αμέτρητες τσακισμένες ψυχές. Το Λένινγκραντ είναι πια ένας σωρός από ερείπια, ένα απέραντο νεκροταφείο όπου οι επιζώντες περιφέρονται σαν φαντάσματα.

Σε αυτό το σκηνικό θανάτου και καταστροφής, δύο νεαρές γυναίκες πασχίζουν να βρουν νόημα και ελπίδα, παλεύοντας να χτίσουν τις ζωές τους από την αρχή.

Ένα ηλεκτρισμένο ιστορικό δράμα για τη μεταπολεμική κατάρρευση του ψυχισμού ενός ολόκληρου έθνους και τη σιδερένια θέληση που απαιτεί κάθε νέα αρχή.

Το σοκ του πολέμου μετά τον πόλεμο και η ανάγκη επανεύρεσης των βασικών σε μια σκληρή και αργόσυρτη ταινία που ανταμείβει τον υπομονετικό θεατή.

Βραβείο Σκηνοθεσίας (Ένα Κάποιο Βλέμμα) στο Φεστιβάλ Καννών και υποψηφιότητα της Ρωσίας για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 137′

Ρωσική ταινία, σκηνοθεσία Καντεμίρ Μπαλάγκοφ με τους: Βικτώρια Μιροσνιτσένκο, Βασίλισα Περελίτζινα, Αντρέι Μπικόφ

Γενική είσοδος 4 ευρώ

  • Tο ταμείο ανοίγει μία ώρα νωρίτερα από την προβολή για να μη γίνεται συνωστισμός, ενώ θα τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com