Τσίπρας: Πρόταση δυσπιστίας, δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της α’ κατοικίας

0

«Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση, να αναγκαστεί να έρθει ο κύριος Μητσοτάκης που κρύβεται σήμερα»

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα που εισηγείται το «νόμο έκτρωμα» που βάζει οριστική ταφόπλακα στην προστασία της α’ κατοικίας και μετατρέπει δανειολήπτες που δεν αποτελούν στρατηγικούς κακοπληρωτές νοικάρηδες στα σπίτια τους θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες σαν τους κλέφτες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση, να αναγκαστεί να έρθει ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται σήμερα.

«Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω της πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας. Θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης και θα απολογηθείτε και στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Εκτελείτε το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και με τα funds»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στα κρούσματα, βουλιάζει η οικονομία στην ύφεση, σουλατσάρει το Όρουτς Ρέις ανενόχλητο 6,5 μίλια από το Καστελλόριζο, η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει πως δε συμβαίνει τίποτα, αλλά φέρνει στη Βουλή στα μουλωχτά νομοσχέδιο για το πώς θα φτωχοποιήσει τους Έλληνες, πώς θα ρευστοποιείται η πρώτη κατοικία και η περιουσία των Ελλήνων.

«Την ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για να σταθεί στα δύσκολα και να προχωρήσει. Εσείς έρχεστε στα μουλωχτά να εκτελέσετε ένα άλλο συμβόλαιο. Το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και με τα funds».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης απεργάζεται για το πώς θα τους πάρει και το σπίτι και τη περιουσία. Πώς θα οδηγήσει όσους περισσότερους γίνεται στην πτώχευση.

Οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημόνια, σκληρής λιτότητας και η πρώτη κατοικία προστατεύτηκε. Και σήμερα που η οικονομία και η κοινωνία περνάνε ξανά σε κρίση, έρχεται ο κος Μητσοτάκης δια του κυρίου Σταϊκούρα δια νόμου να πτωχεύσει όσους άντεξαν. Αλλά και όσους αναμένεται να λυγίσουν το επόμενο διάστημα.  

Γιατί αυτό κάνετε. Καταθέτετε ένα νομοσχέδιο, κομμένο και ραμμένο στις επιθυμίες των τραπεζών».

«Ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής είναι η ΝΔ»

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, η οποία, όπως είπε, είναι «ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής στη χώρα. Είναι η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης προσωπικά. Και σας ρωτάω κύριε Σταϊκούρα:

Πώς αισθάνεστε όταν το κόμμα σας χρωστάει πάνω από 300 εκατ. δανεικά και αγύριστα στις τράπεζες και την ίδια στιγμή ετοιμάζεστε να πτωχεύετε νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα και να ρευστοποιείτε τη πρώτη τους κατοικία για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ;

Εσείς είστε οι πιο στρατηγικοί κακοπληρωτές. Εσείς και οι ίδιες οι τράπεζες βέβαια.

Σήμερα όμως οι μάσκες πέφτουν. Εν μέσω πανδημίας φέρνετε το σκληρότερο νόμο για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη που δεν ήρθε όλα τα χρόνια των μνημονίων».
https://youtu.be/3v3VuqqoOMk

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com