Κορωνοϊός: Άφησαν τη χώρα απροετοίμαστη

0

Μελετούν απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική, τοπικά lockdown και αυξημένη επιτήρηση σε Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες

«Λουκέτα» επιστρατεύει η κυβέρνηση για τις επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, μετά την πρωτοφανή ανεπάρκεια που επέδειξε στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες. Σε καθεστώς τοπικού lockdown (επίπεδο 4 – επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία εντός της περιφερειακής ενότητας) εισέρχεται από αύριο και η Καστοριά, μετά την Κοζάνη, και αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (επίπεδο 3) η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες. Στο ίδιο επίπεδο και το «πορτοκαλί» χρώμα παραμένει η πόλη των Ιωαννίνων, που θα επαναξιολογηθεί από τους ειδικούς το Σάββατο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης επιβάλλεται η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, ενώ εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού των συναθροίσεων (π.χ. 4 άτομα ανά τραπέζι). Πανικός επικρατεί στους κόλπους του Μαξίμου από την πλήρη απώλεια ελέγχου της κατάστασης. «Εξαιρετικά κρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συστήνοντας τη χρήση μάσκας. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τηλεοπτικού μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Υπεύθυνοι

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες στις αποφάσεις της, η εγκληματική αδιαφορία της για την ασφάλεια στο άνοιγμα του τουρισμού, τις τριτοκοσμικές εικόνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις σχολικές τάξεις και η υποβάθμιση των προτάσεων της επιστημονικής επιτροπής με αμιγώς πολιτικά κριτήρια δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη χυδαία στοχοποίηση των πολιτών», σημείωσε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι “αρνείται μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, δωρεάν μαζικά τεστ στους πολίτες και προπαγανδίζει απλώς μια πλασματική αύξηση των ΜΕΘ χωρίς αρμόδιο προσωπικό. Ο κ. Πέτσας έφθασε στο σημείο να δηλώνει, πριν από λίγες μέρες, πως ‘αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ'”.

Παρίσι η Αθήνα;

Να ανάψει «κόκκινο» στην κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες στην Αττική σχεδιάζει πλέον η κυβέρνηση, αν τις επόμενες 10 ημέρες ο καλπασμός του κορωνοϊού συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό. Η πρόταση για «νυχτερινή καραντίνα» στο Λεκανοπέδιο (12-6 το πρωί) έχει τεθεί στις συσκέψεις των ειδικών, ωστόσο προκαλεί διαφορετικές προσεγγίσεις. Η κυβέρνηση ωστόσο επεξεργάζεται ένα σχέδιο που παραπέμπει «στο μοντέλο των Παρισίων», όπως διαμηνύει στην “ΑΥΓΗ” “γαλάζιος” αξιωματούχος. Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες για την ανοδική καμπύλη των κρουσμάτων χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα μετά τις 9 το βράδυ! “Η απόφαση του Γάλλου Προέδρου είναι μια αποκαλυπτική φωτογραφία της στιγμής. Που δείχνει ότι η κατάσταση είναι δραματική στην Ευρώπη» σημείωνε ο κ. Πέτσας, λίγο πριν ανακοινώσει διθυραμβικά ότι στη χώρα μας «η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν εξετάζεται»…

*Ρεπορτάζ του Κώστα Σαββόπουλου στην έντυπη ΑΥΓΗ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com