Κορωνοϊός: Αναβάθμισε ο Μητσοτάκης το δόγμα της ατομικής ευθύνης

0

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε «προσλήψεις όσες και όπου χρειάζονται» στο ΕΣΥ αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη νέα εστία πανικού στο κυβερνητικό επιτελείο κι ενώ οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες χώρες». Παράλληλα, με το μήνυμα ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και εάν δεν προσέξουμε όλοι, το σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις» αναβάθμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δόγμα της ατομικής ευθύνης!

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» με δωρεά της Βουλής, εξήγγειλε «προσλήψεις όσες και όπου χρειάζονται» στο ΕΣΥ αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Φρόντισε ωστόσο να εστιάσει μονομερώς «στο νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί ξέρουμε πού υπάρχουν αδυναμίες”, παρακάμπτοντας ταυτόχρονα το καθολικό αίτημα για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού. Ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ είναι η χρηματοδότηση της -σύμφωνα με τον Κ. Τασούλα- «μεγαλύτερης κοινωνικής προσφορά της Βουλής, που αποτελεί ‘παράδειγμα διοικητικής αριστείας’». Δεν έχει αποσαφηνιστεί εντούτοις η κατανομή των κονδυλίων που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες του νοσοκομείου (νέο κτήριο 2.500 τ.μ., αυτοματοποιημένα συστήματα ιατρικής παρακολούθησης κ.λπ.). Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν -αυτή την εβδομάδα- οι 12 πρώτες ΜΕΘ, άλλες 12 θα ενεργοποιηθούν σε δυο εβδομάδες, ενώ υπολογίζεται ότι έως το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το έργο.

Βίτσας: Επόμενο βήμα, η στελέχωση των κλινών

Την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ πρόταξαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της τελετής. «Το επόμενο βήμα είναι το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει αυτές τις κλίνες με νέο και έμπειρο προσωπικό και ελπίζω ότι θα το κάνει» τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε με νόημα ότι, «δυστυχώς, έπρεπε να υπάρξει η πανδημία για να καταλάβουμε όλοι την αξία του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Γεννηματά: «Να ενταχθεί στα ΒΑΕ το υγειονομικό προσωπικό»

Τη θέση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. «να ενταχθεί το υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου συστήματος Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά» πρόβαλε η Φώφη Γεννηματά. “Σηκώνουν πολύ μεγάλα βάρη, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και δεν αρκεί να τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια» σημείωσε, σε αιχμηρό τόνο. “Οι 50 νέες ΜΕΘ είναι μια μικρή ανάσα, αλλά για να ολοκληρωθεί χρειάζεται άμεσα, τουλάχιστον, 200 νοσηλεύτριες για τους θαλάμους και βεβαίως ιατρικό δυναμικό» δήλωσε εκ μέρους του ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου.

Τηλεδιάσκεψη για Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων τέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης. Κυβερνητικές πηγές -δίχως αυτοκριτική για τη σταδιακή απώλεια ελέγχου και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας- εστίασαν στην ενεργοποίηση των εποπτικών μηχανισμών, «ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο ‘πορτοκαλί’ επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων».

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας περιορίστηκε στη γενικόλογη δήλωση ότι «Όλοι μας -επαναλαμβάνω: όλοι μας- πρέπει να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών” αναφορικά με το ανεύθυνο κάλεσμα του μητροπολίτη Σερβίων-Κοζάνης Παύλου προς τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα.

*Ρεπορτάζ του Κώστα Σαββόπουλου στην έντυπη ΑΥΓΗ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com