Παντρολογήματα, του Νικολάι Γκόγκολ – Ένα παιχνίδι σχέσεων

0

Πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου από την Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου

Τα Παντρολογήματα του Γκόγκολ -έργο του 1842- είναι μια κωμωδία για τις σχέσεις αντρών και γυναικών, για την επιθυμία να ερωτευτούμε αλλά και για τη δυσκολία της δέσμευσης. Ένας ώριμος άντρας και μια ώριμη γυναίκα παίζουν το ρόλο του προξενητή για έναν νεότερο και μια νεότερη γυναίκα αντιστοίχως. Και βέβαια μέσα στις περιπλοκές της επιθυμίας προστίθενται τα οικονομικά συμφέροντα. Ένα κωμικό παιχνίδι ανταγωνισμού, με μπλόφες και τεχνάσματα ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Ποιος έχει τον καλύτερο γαμπρό; Τι θα απογίνει τελικά η νύφη; Όλα είναι δύσκολα και ξεκαρδιστικά. Ο Γκόγκολ, σε κάποιο σημείο γράφει: «Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας στις μέρες μας, και μάλιστα όταν δεν είν’ ερωτευμένη». Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας, και στις δικές μας μέρες, όταν καλείται να ακολουθήσει τα κοινωνικά στερεότυπα ή να καλύψει τις προσωπικές της ανασφάλειες μέσω ενός γάμου. Δύσκολη και η θέση του άντρα όταν δεν γνωρίζει τα πραγματικά του θέλω. Σε μια κοινωνία που συνεχώς απομακρυνόμαστε, κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, αντί να ερχόμαστε κοντά.

Η σκηνοθέτης Νάνσυ Σπετσιώτη, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά για το Θεσσαλικό Θέατρο, δημιουργεί μία καθαρή, ξεκαρδιστική κωμωδία φέρνοντας το έργο στη σημερινή εποχή. Για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία όπως το video mapping, ως παραστατικό μέσο, κι εμπλέκει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές εφαρμογές. Και τελικά μέσα από το γέλιο ίσως αναρωτηθούμε. Τι είναι τελικά ο γάμος; Τι είναι να παντρεύεσαι; Τι είναι να ερωτεύεσαι;

Ταυτότητα Παράστασης: Παίζουν αλφαβητικά: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Μπέτυ Νικολέση, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

Σκηνοθεσία/ διασκευή: Νάνσυ Σπετσιώτη

Σκηνικά: Δήμητρα Εξάρχου

Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα

Μουσική/στίχοι τραγουδιού: Σταύρος Παπασταύρου

Κινησιολογία/χορογραφία: Αθηνά Μανώλη

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Video mapping: Χριστίνα Τζιουβάρα, Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Λαγκούρα

Επιμέλεια φωτισμού: Μάκης Παπατριανταφύλλου, Γιώργος Γκόλαντας

Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέττα Καΐση

Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Trailer: Life of film Productions

Πρόγραμμα/Αφίσα: Μουτζούρα

Από 29 Οκτωβρίου στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος».

Παραστάσεις:

Πέμπτη: (Λαϊκή απογευματινή) 7.00μ.μ. (8 € )

Παρασκευή – Σάββατο 9.00μ.μ. – Κυριακή 7.00μ.μ

Κρατήσεις θέσεων: 2410621209 Δευτέρα έως Παρασκευή 10π.μ. – 1μ.μ. και τις ημέρες των παραστάσεων απόγευμα 6μ.μ. – 9μ.μ. 2410 – 533417.

Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» (ώρες ταμείου) – στο Βιβλιοπωλείο «ΚΑΛΤΣΑ» (ώρες καταστημάτων) και στο viva.gr (όλο το 24ωρο)

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 € – Προπώληση: 10 €, Λαϊκή απογευματινή – Φοιτητικό – Συνταξιούχοι (άνω των 65 ετών) – Ομαδικό (άνω 10 ατόμων): 8 €, Ανέργων – Α.Μ.Ε.Α: 5 €. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α – Δικαιούχοι επιταγών θεάματος Ο.Α.Ε.Δ.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com