Σταϊκούρας: «Κοινωνικά ευαίσθητος» ο πτωχευτικός που κάνει τους ιδιοκτήτες ενοικιαστές

0

«Κοινωνικά ευαίσθητο» κατά τον υπουργό Οικονομικών το νομοσχέδιο που εξυπηρετεί μόνο τις τράπεζες και τα funds

«Οικονομικά αποτελεσματικό, κοινωνικά ευαίσθητο και εθνικά αναπτυξιακό» χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας τον νέο πτωχευτικό κώδικα, σε μία προσπάθεια να αντικρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για τον ίδιο πτωχευτικό κώδικα που μετατρέπει τους δανειολήπτες που δεν αποτελούν στρατηγικούς κακοπληρωτές νοικάρηδες στα σπίτια τους, τα οποία θα περάσουν στην κυριότητα των τραπεζών και με χάρισμα τις δόσεις των δανείων που έχουν καταβληθεί προ του διακανονισμού.

Μάλιστα αν υπάρξουν καθυστερήσεις τριών ενοικίων τον «πετάνε έξω» από το σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Σταϊκούρας, απευθυνόμενος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ισχυρίστηκε ότι «η ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας, είναι ένα οικονομικά αποτελεσματικό, κοινωνικά ευαίσθητο, επιχειρησιακά λειτουργικό, εθνικά αναπτυξιακό και θεσμικά συμβατό σχέδιο νόμου».

«Είναι κοινωνικά ευαίσθητο γιατί δίνει δυνατότητα ρύθμισης και αναδιάρθρωσης χρεών προς τις τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία λαμβάνοντας ειδικές πρόνοιες για τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες, οι οποίοι θα στηρίζονται από το κράτος μέσω επιδότησης ενώ παράλληλα διασφαλίζεται ότι δεν θα ενταχθούν στρατηγικοί κακοπληρωτές στο σχήμα» είπε.

«Είναι εθνικά αναπτυξιακό γιατί διαμορφώνει κατάλληλες συνθήκες για να μειωθεί δραστικά το υψηλό ιδιωτικό χρέος αλλά και να αποτραπεί η δημιουργία νέου».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «θεσμοθετείται ένα σημαντικό νομοθετικό πόνημα που θα συμβάλλει στη στήριξη της αγοράς εργασίας, στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, προσέλκυση νέων επενδύσεων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής προστατεύοντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com