Κορωνοϊός: Κάνουν νέο δώρο στους κλινικάρχες, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών

0

Δυνατότητα αύξησης έως 40% των διαθέσιμων κρεβατιών με το υφιστάμενο προσωπικό – Για σκανδαλώδη και επικίνδυνη ρύθμιση κάνει λόγο ο Ανδρ. Ξανθός

Με ρύθμιση το υπουργείο Υγείας προσφέρει τη δυνατότητα στις ιδιωτικές κλινικές να αυξήσουν κατά 40% τον αριθμό των κλινών εντατικής με το υφιστάμενο προσωπικό.

Πρόκειται για μία επικίνδυνη ρύθμιση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών που θα νοσηλευτούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, καθώς η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, επιτρέπει στους κλινικάρχες να αυξάνουν τα κρεβάτια ΜΕΘ, παρακάμπτοντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό δώρο στις ιδιωτικές κλινικές, καθώς υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση είχε διπλιάσει την ημερήσια αποζημίωση των κρεβατιών ΜΕΘ.

Για σκανδαλώδη και επικίνδυνη ρύθμιση για τις ΜΕΘ ιδιωτικού τομέα κάνει λόγο ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. «Αν είναι μία έκτακτη, αλλά αναγκαία ρύθμιση, γιατί δεν εφαρμόζεται και στα δημόσια νοσοκομεία; Αυτό είναι το μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στις περίφημες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα;» διερωτάται ο Ανδρ. Ξανθός.

Όπως σημειώνει, «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως ευκαιρία επένδυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά ως αφορμή ευνοϊκής μεταχείρισης του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα».

Η δήλωση του Ανδρ. Ξανθού:

«Σκανδαλώδης πολιτικά και επικίνδυνη από τη σκοπιά της Δημόσιας Υγείας ρύθμιση (οικ.6472/ 9.10.2020 ΚΥΑ) των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα αύξησης έως 40% των διαθέσιμων κρεβατιών με το υφιστάμενο προσωπικό!

Τι κάνει δηλαδή η κυβέρνηση;

Ρίχνει τα στάνταρντ ασφάλειας στις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, καθώς για τη λειτουργία κάθε επιπλέον κρεβατιού ΜΕΘ απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού). Ωστόσο, για τις «ανάγκες» της πανδημίας επιτρέπει στους επιχειρηματίες υγείας να αυξάνουν τα κρεβάτια ΜΕΘ, παρακάμπτοντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας.

Άρα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν με το ίδιο προσωπικό με πριν και ενώ ήδη έχει διπλασιαστεί η ημερήσια αποζημίωση των κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα με προηγούμενη κυβερνητική απόφαση.

Προφανώς, μετά από πιέσεις των κλινικαρχών, η Κυβέρνηση υποκύπτει σε μία επικίνδυνη ρύθμιση για τους πολίτες που θα νοσηλευτούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.   

Αν είναι μία έκτακτη, αλλά αναγκαία ρύθμιση, γιατί δεν εφαρμόζεται και στα δημόσια νοσοκομεία;

Αυτό είναι το μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στις περίφημες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως ευκαιρία επένδυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά ως αφορμή ευνοϊκής μεταχείρισης του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα».

Ακολουθεί η επίμαχη απόφαση

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com