Η καταδίκη και η πολιτική σαπίλα

0

Έτσι λοιπόν, οι ποινές για τους εγκληματίες της Χ.Α. είναι μεγαλύτερες με τον νέο Ποινικό Κώδικα και οι καταδικασμένοι θα κάτσουν περισσότερα χρόνια στη φυλακή.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, «μαγείρεψε» τον Ποινικό Κώδικα για να πέσουν «στα μαλακά» αποδεικνύεται αισχρή σπέκουλα. Και φανερώνονται η πολιτική σαπίλα και η ανηθικότητα αυτών που το κυκλοφόρησαν και το αναπαρήγαγαν.

Όμως, το πόσο άθλιοι είναι έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες και από τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Οι αποκαλύψεις του Ρουπακιώτη ότι ο Σαμαράς μπλόκαρε το 2013 τον αντιρατσιστικό νόμο προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση. Και στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν πλέον αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων εκείνης της περιόδου, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πόσο κατά της Χ.Α. ήταν η Ν.Δ.: με συνεργάτες του πρωθυπουργού να λένε ότι δεν θέλουν «τη θυματοποίησή της Χ.Α.», με βουλευτές του κόμματος να εξηγούν ότι δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους 500.000 ψηφοφόρους της συμμορίας, με κυβερνητικές πηγές να απειλούν ότι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. επιμείνουν, η Ν.Δ. θα ψηφίσει με τη Χ.Α. νόμο για την ιθαγένεια.

Αυτά έγιναν τον Μάιο του 2013. Οι επιθέσεις της Χ.Α. ήταν σχεδόν καθημερινές και υπήρχε ήδη τουλάχιστον μία εξακριβωμένη δολοφονία από μέλη της οργάνωσης.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τον «αντιφασισμό» της Ν.Δ. Για το πόσο βρομερές είναι η υποκρισία και η επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ., όμως, μπορούμε να πούμε πολλά.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com