Την ώρα που ο Μητσοτάκης μάς πουλάει αντιφασισμό

0

Είναι πολύ ωραία η φάμπρικα που έχει στήσει η Νέα Δημοκρατία.

Από το Εφετείο δεν πέρασε ούτε απ’ έξω. Τώρα περηφανεύεται ότι η δικαστική απόφαση τη δικαιώνει. Όχι κατά της ναζιστικής συμμορίας, αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως.

Και πετάει διάφορες λάσπες για καθυστέρηση της δίκης και για φωτογραφικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις οποίες κονιορτοποίησαν ακαριαία οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και ο νομικός κόσμος της χώρας. Ακόμα και ο Βενιζέλος, που, όπως και να είναι, ΣΥΡΙΖΑ δεν τον λες.

Δεν πειράζει, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να πιστώσει στον εαυτό της τη συντριβή της φασιστικής συμμορίας. Η λίστα Πέτσα συμφωνεί.

Διαφωνεί ίσως όλη η υπόλοιπη κοινωνία, που έβλεπε εδώ και δέκα χρόνια ένα αναίσχυντο ξέπλυμα των νεοναζί από τη Ν.Δ. και τα κανάλια που την υποστήριζαν. Δεν πειράζει, όμως.

Τι σημασία έχει η γνώμη της κοινωνίας μπροστά σε ολόκληρη λίστα Πέτσα;

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση δουλεύει εντατικά και προς άλλες κατευθύνσεις. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταθέσει στην Κομισιόν το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο.

Προβλέπει ολοκληρωτικό ξήλωμα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων, καθώς και διάφορες άλλες εξοργιστικές χάρες στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Και την ώρα που ο Μητσοτάκης πουλάει αντιφασισμό, ο Χρυσοχοΐδης ρίχνει χημικά σε δεκαπεντάχρονα.

Μια πρωτοφανής κρίση βρίσκεται μπροστά μας. Το μέλλον δεν θα είναι ρόδινο αν δεν ασχοληθούμε αποφασιστικά μαζί του.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com