Βούλιαξε με την πρώτη βροχή το Καρά Τεπέ

0

Απέραντος βούρκος και βίος αβίωτος για 7.500 μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και για εκατοντάδες εργαζομένους.

Με την πρώτη βροχή ο προσφυγικός καταυλισμός στο Καρά Τεπέ, μετατράπηκε σε έναν απέραντο βούρκο και ο βίος αβίωτος για 7.500 μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και για εκατοντάδες εργαζομένους σε αυτόν.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο stonisi.gr, τα νερά μπήκαν μέσα στις σκηνές, οι περισσότερες των οποίων δεν διαθέτουν πάτο. Η ιδιαιτερότητα του εδάφους το οποίο είναι βραχώδες κάτω από την επιφάνεια συγκρατεί το νερό μετατρέποντας τον καταυλισμό σε βούρκο.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα, όσοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο αυτόν που ήταν πεδίο βολής και επιλέχθηκε ως τόπος δημιουργίας του καταυλισμού, η βροχή τον μετατρέπει σε έναν απέραντο λασπότοπο.

Κακές είναι και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στη δομή. Από τους διοικητικούς υπαλλήλους μέχρι τους αστυνομικούς υποστηρίζουν ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης στον Καρά Τεπέ είναι αδύνατη.

Τέλος σημειώνεται ότι εκατοντάδες ήταν και οι αιτούντες άσυλο που για να μπουν ή να βγουν σήμερα στον καταυλισμό για όποιον λόγο, έστεκαν επί ώρες κάτω από την δυνατή βροχή.

ΠΗΓΗ: tvxs,gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com