Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταρρίφθηκε η σπέκουλα για τις δήθεν ευνοϊκές αλλαγές στον ποινικό κώδικα

0

Το αφήγημα της ΝΔ και των φιλικών σε αυτήν ΜΜΕ καταρρίπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από νομικούς

Στο κενό πέφτει η απίστευτη προσπάθεια κυβέρνησης και μερίδας των ΜΜΕ, που με «όπλο» προπαγάνδας, κατά τη συνήθη τακτική, τη διασπορά fake news, υποστηρίζουν ότι ο νέος ποινικός κώδικας που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ευνοϊκές διατάξεις για την Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, κάποιοι εντέχνως προσπαθούν να διασπείρουν στην κοινή γνώμη την άποψη ότι εάν τα μέλη της Χρυσής Αυγής «πέσουν στα μαλακά», θα ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Πρόκειται για μία προσπάθεια να «κοντύνουν» τη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου.

Με την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, ταυτίστηκε και ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέλεξε να ανακοινώσει την παραίτησή του από την ΚΕ του κόμματος, από το τηλεπαράθυρο του ANT1.

Κίνηση που εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέδωσε μια πολύ αυστηρή ανακοίνωση, λέγοντας ότι ο κ. Κοντονής με τις δηλώσεις του εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή δήλωση και για τη ΝΔ, απαριθμώντας ένα προς ένα τα ψέματά της. Για «ψέματα και ξέπλυμα των νεοναζί από τη ΝΔ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος και σημειώνει με νόημα: «Για κόμμα που έχει προβάδισμα 20 μονάδες, πολύ άγχος για την αντιπολίτευση εμφανίζουν».

Θύελλα αντιδράσεων από τους νομικούς

Η κυβερνητική και μιντιακή προπαγάνδα όσον αφορά τον νέο ποινικό κώδικα, έχει ξεσηκώσει θύελλα στον πολιτικό και νομικό κόσμο με πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης καθώς και επιφανείς νομικούς να σφυροκοπούν το κυβερνητικό αφήγημα.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ξεκαθάρισαν στο avgi.gr, «ότι δεν ταυτίζονται οι ποινές για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο νέο ποινικό κώδικα» και εξέφρασαν την απορία τους «για τη σκοπιμότητα της δήλωσης του Στ. Κοντονή αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι είναι νομικός και οφείλει να το ξέρει».

Σχολιάζοντας η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπάζογλου, στον ALPHA 98,9, τις προβλέψεις του νέου ποινικού κώδικα με αφορμή την οξεία πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκληθεί, τόνισε: «Το πλαίσιο για διεύθυνση (εγκληματικής οργάνωσης) είναι 5-15 χρόνια. Δεν θεωρώ ότι 15 χρόνια είναι ευνοϊκή μεταχείριση, για οποιονδήποτε άνθρωπο».

Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει μεγαλύτερη έκτιση ποινής για τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, επισημαίνοντας ότι έχουμε αυστηροποίηση των ποινών.

Παράλληλα, μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5, χαρακτήρισε τη σπέκουλα που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες κατά των νέων ποινικών κωδίκων ως συμβολή στη συνωμοσιολογία και την άνοδο του φασισμού.

«Συνειδητή βλαπτική επιλογή» η παραίτηση και οι αιτιάσεις Κοντονή, δίνει με τις ατυχείς δηλώσεις του αφορμή να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, «μία μέρα μετά την νίκη των δυνάμεων του αντιφασισμού», τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο δικηγόρος, μέλος της Κ.Ε. Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μαντζουράνης.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός καθώς και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, υπερασπίστηκαν σε συνεντεύξεις τους τον νέο ποινικό κώδικα, χαρακτηρίζοντάς τον εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από το κόμμα του.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι και με τον παλιό ποινικό κώδικα δεν μπορούσε να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων αν δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση. Παράλληλα επέπληξε το όψιμο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι αν και τροποποίησε τον ποινικό κώδικα 2 φορές, δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019.

Είναι στην αρμοδιότητα του υπό την κ. Λεπενιώτη δικαστηρίου να αποφασίσει άμεσα αν θα απαγορεύσει την άσκηση δημοσίων αξιωμάτων σε όσους καταδικάστηκαν για κακουργήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγή, διευκρίνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στη Οικονομία στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά και αναφερόμενος στις αιτιάσεις της ΝΔ ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι ο ψηφισθείς επί υπουργίας του νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ότι ακριβώς και ο παλιός για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Όπως και πριν για να υπάρξει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη απόφαση δηλαδή απόφαση του Αρείου Πάγου για να ενεργοποιηθεί η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ακόμη ότι η αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα έγινε με ένα μόνο άρθρο και δεν έγινε ανά ρύθμιση Και δεν περιέλαβε, έτσι, ρυθμίσεις που είχε προτείνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (πχ η απαγόρευση της διανομής τροφίμων μόνο σε άτομα συγκεκριμένου χρώματος και φυλής κάτι που κατακόρον έκανε η Χρυσή Αυγή).

Ακόμη υπογράμμισε ότι με τον νέο ΠΚ οι ποινές εκτίονται σε αντίθεση με τον προηγούμενο και διευκρίνισε επιπλέον ότι ο νέος ΠΚ δεν είναι Σύνταγμα αλλάζει με απλή πλειοψηφία στη Βουλή.

Ο Ν. Παρασκευόπουλος με δήλωσή του απάντησε και στα fake news που κυκλοφόρησαν με αφορμή δήλωσή του στο Real Fm.

«Για πολλοστή φορά από μια τοποθέτησή μου απομονώνεται μια φράση και αναπαράγεται με τίτλους που διαστρεβλώνουν το μήνυμα, ώστε να πλήττονται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ομιλών. Η επόμενη ακριβώς φράση της επίμαχης δήλωσής μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, δικαιολογεί την προώθηση του Ποινικού Κώδικα. Προσθέτω ρητά ότι και σήμερα, αντίθετα με τον Σταύρο Κοντονή, θα συμφωνούσα με την ανάγκη ψήφισης του νέου Κώδικα.

Φυσικά, διαφωνώ και με την επιλογή του Σταύρου Κοντονή να θέσει το ζήτημα τη στιγμή, που θα έπρεπε να συζητάμε για την ιστορική σημασία του χαρακτηρισμού της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης», τόνισε.

«Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα απαντά στις αθλιότητες και εκθέτει τη ΝΔ»

«Οι απαντήσεις στη χυδαία σπέκουλα της ΝΔ δεν ήρθαν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αθλιότητες απαντήθηκαν από την ίδια τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα, η οποία σε δηλώσεις της εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη, σημειώνοντας ότι η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα αποδομεί την κατηγορία περί δήθεν καθυστέρησης της δίκης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την «προσχηματική» συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων.

«Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ αντί να εκφράζει την ικανοποίησή της για την καταδίκη των Νεοναζί, επιδίδεται ξανά σε τσουνάμι fake news. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ξεχαστεί το ξέπλυμα που τους έκαναν τόσα χρόνια», τονίζει η Τάνια Καραγιάννη.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Οι απαντήσεις στη χυδαία σπέκουλα της ΝΔ δεν ήρθαν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αθλιότητες απαντήθηκαν από την ίδια τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα, η οποία σε δηλώσεις της εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ.

Τόνισε ότι το θέμα των καθυστερήσεων εκφέρεται από αυτούς που δεν πέρασαν ούτε έξω από το δικαστήριο, τις απέδωσε σε τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής και επιβεβαίωσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ επισπεύσθηκε θεσμικά η διεξαγωγή της δίκης.

Χαρακτήρισε προσχηματική τη συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα, αφενός γιατί αυτά δεν θα τα στερούνταν και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα και αφετέρου γιατί η απόφαση δεν είναι αμετάκλητη, αλλά πρωτόδικη.

Και τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Η ΝΔ προφανώς τα γνωρίζει όλα αυτά, αλλά σκοπίμως διαδίδει ψέματα.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ αντί να εκφράζει την ικανοποίησή της για την καταδίκη των Νεοναζί, επιδίδεται ξανά σε τσουνάμι fake news. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ξεχαστεί το ξέπλυμα που τους έκαναν τόσα χρόνια».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com