Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντίστροφη μέτρηση για τη φυλάκιση των ναζί

0

Η Μαρία Λεπενιώτη είναι αποφασισμένη να επιταχύνει τη διαδικασία και να ανακοινώσει τις ποινές, φέρνοντας τους ναζί ένα βήμα πιο κοντά στη φυλακή

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος και με τη βούλα της Δικαιοσύνης, μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου που στέλνει τους εγκληματίες ναζιστές στη φυλακή.

Μάλιστα η φυλακή φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα κοντά για το Νίκο Μιχαλολιάκο και την πρώην παρέα του, καθώς η Μαρία Λεπενιώτη φαίνεται αποφασισμένη να επιταχύνει τη διαδικασία και να ανακοινώσει τις ποινές.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για τους καταδικασθέντες για οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο) ενδέχεται να γίνει μεταγωγή ακόμα και την Πέμπτη.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταδικασθέντες για οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θεωρείται πολύ δύσκολο να τύχουν αναστολής, καθώς ακόμη και με αναγνώριση ελαφρυντικών το εύρος ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι υψηλό.

Αντίθετα, ωστόσο, η πιθανή ποινή που θα επιβληθεί σε κάποιους από όσους καταδικάστηκαν μόνο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, παρέχει στο δικαστήριο την δυνατότητα εφόσον αρχικά αναγνωριστούν ελαφρυντικά όπως ο σύννομος πρότερος βίος, η καλή συμπεριφορά κτλ., να παράσχει τον ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή, μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Η διαδικασία στο δικαστήριο συνεχίζεται με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να γλιτώσουν τη φυλακή, επικαλούμενοι διάφορες ευφάνταστες ιστορίες.

Πρώτη αγόρευση ήταν αυτή για τον πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με τον συνήγορο να ζητά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Όπως ανέφερε ο συνήγορος «πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο, που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν».

Εκ μέρους του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αλλά αυτό της ελαφρυντικής περίστασης που προβλέπεται στο νέο Ποινικό Κώδικα για μη εύλογη διάρκεια της δίκης.

Αντίστοιχα ελαφρυντικά ζήτησε και ο Γιώργος Γερμενής. Όπως αναφέρθηκε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοση των κατηγοριών το 2012. Σύμφωνα με τη συνήγορο, ο εντολέας του «τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ένα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκιση του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» και προσέθεσε πως ο πρώην βουλευτής νυχθημερόν ασχολούνταν με το κοινοβουλευτικό του έργο και είχε άριστη διαγωγή.

Ο Αντώνης Γρέγος αιτήθηκε την αναγνώριση του σύννομου βίου καθώς και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com