«Έλλειψη στρατηγικής, έλλειψη σοβαρότητας»: Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ

0

Αιχμηρό σχόλιο από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ, όπου ο πρωθυπουργός χαιρέτισε «την πρωτοβουλία του γ.γ. του ΝΑΤΟ για ένα μηχανισμό πρόληψης «ατυχημάτων» στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ αρχικά η κυβέρνησή του τόνιζε ότι «η μονομερής εγχείρηση εγγράφων [για αυτόν τον μηχανισμό] δεν συνιστά «συνομιλίες».

Όπως τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ:

Αναδεικνύοντας ξεκάθαρα την έλλειψη στρατηγικής, αλλά και σοβαρότητας της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε σήμερα «την πρωτοβουλία Stoltenberg για ένα μηχανισμό πρόληψης «ατυχημάτων» στην Ανατολική Μεσόγειο», που υιοθετήθηκε μετά από 7 γύρους συνομιλιών, τη στιγμή που όταν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωνε τη σχετική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση τόνιζε ότι «η μονομερής εγχείρηση εγγράφων [για αυτόν τον μηχανισμό] δεν συνιστά «συνομιλίες».

Η κυβέρνηση σύρθηκε σε αυτές τις συνομιλίες υπό έναν οργανισμό που, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Άμυνας λίγες μέρες πριν, «έχει μια επιζήμια πολιτική ίσων αποστάσεων έναντι της Ελλάδας».

Το χειρότερο όμως είναι ότι η συμφωνία επ’ αυτού του μηχανισμού, την ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποδυνάμωσε τις θέσεις μας για κυρώσεις.

Ελπίζουμε η τραγική αυτή κυβέρνηση τουλάχιστον να αναγνωρίζει την ειρωνεία, διότι πριν από δύο μήνες είχε εγκαλέσει τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών γιατί «βάφτιζε ως συνομιλίες μια τεχνική πρόταση του ΝΑΤΟ για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας».

Περιμένουμε τουλάχιστον ενημέρωση για το περιεχόμενο του μηχανισμού».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com