Μητσοτάκης: Παρωχημένη η ιδέα μόρφωση, δουλειά, σύνταξη

0

Το βίντεο με τις δηλώσεις που «κόπηκαν» από το δελτίο του Μαξίμου – «Ο Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το κοινωνικό του όραμα για την Ελλάδα του 2020» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ακραίο νεοφιλελεύθερο όραμά του αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ιδέα να μορφώνεσαι, να βρίσκεις εργασία και να παίρνεις σύνταξη είναι ίσως ήδη παρωχημένη.

Σε συζήτηση που είχε με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νώε Χαράρι στο Athens Democracy Forum 2020, ο πρωθυπουργός σημείωσε «… πώς εξηγείς στους ανθρώπους που θα είναι οι δουλειές όχι στο μακρινό αλλά το εγγύς μέλλον και πώς επίσης εξηγείς στους ανθρώπους ότι ένα παραδοσιακό πτυχίο πανεπιστήμιου από ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ίσως δεν είναι απαραίτητα ο τρόπος να κερδίσεις μια καλή ζωή».

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε «σκεπτόμενος 5, 10, 15 χρόνια μπροστά, και εξασφαλίζοντας τις αλλαγές τώρα στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι πρόκληση» για να υποστηρίξει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πως «πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους ότι είναι προς το συμφέρον τους να πάρουν αυτού του είδους την εκπαίδευση. Δεν είναι απλώς ότι εμείς προφέρουμε οικονομικά κίνητρα σε ανθρώπους για να επανεκπαιδευτούν. Αυτό ίσως δεν είναι αρκετό από μόνο του αν οι άνθρωποι δεν καταλάβουν ότι.. η ιδέα να μορφώνεσαι, να βρίσκεις εργασία και να παίρνεις σύνταξη είναι ίσως ήδη παρωχημένη».

«Ξέρετε, αυξήσαμε τα όριο συνταξιοδότησης, ένα καλό με την κρίση στην Ελλάδα είναι ότι ήδη κάναμε δύσκολες μεταρρυθμίσεις που άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν κάνει καν» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αποσπάσματα του διαλόγου δεν συμπεριλήφθηκαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Το κοινωνικό όραμα του κ. Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2020»

«Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η ιδέα να μορφώνεσαι, να βρίσκεις εργασία και να παίρνεις σύνταξη είναι ίσως ήδη παρωχημένη».

Μέσα σε μια πρόταση ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε το κοινωνικό όραμα που διαθέτει για την Ελλάδα του 2020. Οι αναφορές αυτές έρχονται σε πλήρη αρμονία με τις ταξικές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη, που προεκλογικά μας μιλούσε για «τους ψυκτικούς από το Περιστέρι» και τα παρωχημένα οκτάωρα» σχολιάζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Τη δε αναφορά του στα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης ως μια καλή μεταρρύθμιση που «μας ανάγκασε η κρίση να κάνουμε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν προχωρήσει καν σε αυτή», την αφήνουμε στην κρίση των συνταξιούχων που κοροϊδεύει ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας τους ένα ελάχιστο ποσό εκ των δεδικασμένων  αναδρομικών αποζημιώσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα φορολογηθεί» τονίζει ο Αλ. Νικολαΐδης.

Ακολουθεί σε μορφή pdf η ανακοίνωση από το Μαξίμου όπου δεν υπήρξε αναφορά στις επίμαχες δηλώσεις

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com