Εργασιακά: Φέρνουν 8ωρο «α λα καρτ» και δωρεάν υπερωρίες

0

Παράταση του 8ωρου και επιστροφή του χρόνου εργασίας μετά από 4 ή 6 μήνες με την μορφή επιπλέον άδειας και όχι χρημάτων.

Πληρωμή υπερωριών με τη μορφή επιπλέον άδειας και 8ωρο «α λα καρτ», εισάγει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr.

Συγκεκριμένα, στο νέο ν/σ προβλέπεται ένα από τα πλέον βασικά αιτήματα του ΣΕΒ. Η παράταση του 8ωρου κατά 1 ή 2 ώρες σε ημερήσια βάση και την επιστροφή του χρόνου εργασίας μετά από 4 ή 6 μήνες με την μορφή επιπλέον άδειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νομοσχέδιο θα εισάγει το 8ωρο «α λα καρτ», καθώς προβλέπεται ότι ο χρόνος εργασίας να μπορεί να αλλάζει εντός της ημέρας μετά από συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου. Η τροποποίηση του ωραρίου θα γίνεται (και) με πρόταση του ίδιου του εργαζομένου.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο υπερδιπλασιάζει το ανώτατο όριο υπερωριών, φτάνοντας σε 6μηνιαία βάση στις 120 ώρες.

«Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά μίλησε για οδοστρωτήρα στα εργασιακά και το κάνει πράξη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης του. Τώρα ετοιμάζουν το επόμενο βήμα, την κατάργηση της αμοιβής στις υπερωρίες και τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης εργασίας», επεσήμανε με δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η ίδια, προειδοποίησε «να μην τολμήσουν να φέρουν, ένα τέτοιο αντιδραστικό νομοσχέδιο στη Βουλή», καθώς «θα μας βρουν απέναντι, όπως και όλο τον ελληνικό λαό».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com